Vučić za N1: Ja sam vrhovni komandant, ne Vulin

Izvor: N1 televizija, 30.Jun.2017, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić za N1: Ja sam vrhovni komandant, ne Vulin

"Ja sam komandant oružanih snaga, a Aleksandar Vulin će obavljati poslove u skladu sa programom Vlade", rekao je u Dubrovniku predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru za N1.

Upitan da na mesto ministra odbrane bude postavljen Aleksandar Vulin, koji je sa hrvatskim kolegama razmenjivao oštre poruke, Vučić je rekao da je srpski ministar nekada slao oštre poruke, ali da ni izjave iz Hrvaske nisu bile "nimalo slatke".

"Drugu stranu vidimo, a svoju ne. Pustite >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << to, ja sam vrhovni komandant oružanih snaga, on će obavljati poslove u skladu sa programom vlade", rekao je predsednik Srbije za zagrebačku redakciju Televizije N1.

On je kazao da će sličnih izjava možda biti i početkom avgusta, kada se u Hrvatskoj proslavlja Oluja, a u Srbiji tuguje. Međutim, dodao je da odnosi između dve zemlje napreduju i da je dobro što je tako.

Kada su u pitanju nerešena pitanja između Srbije i Hrvatske, među kojima je i razgraničenje na Dunavu, Vučić je rekao da bi uskoro trebalo da se sastanu stručne komisije koje će raspravljati o toj temi.

"Ne mislim da tu ima prevelikih problema, ne treba podizati strasti. To treba da se stručno reši. Ako ne možemo da se dogovorimo, onada da idemo na arbitražu", objasnio je predsednik Srbije.

Srbe na Kosovu neće napadati ni NATO ni Crna Gora

Aleksandar Vučić kaže da Srbe na Kosovu neće napadati ni NATO ni Crna Gora i da je za Srbiju najbolje da na takve izjave reaguje ćutanjem.

"Neće Srbe na Kosovu i Metohiji da napada ni NATO ni Crna Gora, ne samo zato što imamo potpisane sporazume i korektne, veoma dobre odnose sa KFOR-om, odnosno NATO-om, već iz još nekih razloga, a neka oni dobro razmisle koji su to razlozi", rekao je Vučić za RTS.

Upitan da prokomentariše izjavu ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića da bi crnogorska vojska učestvovala u akciji protiv Srba na Kosovu, ako bi NATO to od nje zatražio, Vučić je rekao da je takve izjave najbolje ne komentarisati.

"Nekada je bolje prećutati i ne davati komentare na određene izjave, jer izlazite iz okvira pristojnosti ako reagujete na adekvatan način. Za Srbiju je najbolji način da reagujemo ćutanjem i mislim da i to dovoljno govori srpskom narodu u Crnoj Gori i ma gde da živi", rekao je Vučić.

"N1 gori nego CNN prema Trampu"

Govoreći o primedbama Evropske komisije na slobodu medija u Srbiji, Vučić je rekao da je beogradska redakcija Televizije N1 prema njemu gora od CNN-a prema američkom predsedniku Donaldtu Trampu.

"Uzmi, tuci 24 sata u 7 dana", rekao je Vučić i upitao: "Da vas ja pitam konkretno... Da li neko smeta vašim kolegama da govore ili objave nešto protiv mene? Ne smeta im, to govore svaki dan. I znate šta je rezultat? Dobio sam jutros istraživanje, popularnost mene i Srpske napredne stranke su na istorijskom maksimumu. To je zato što nikome ne dajem reket. To nema veze sa N1, oni mi nikada nisu ništa tražili", rekao je Vučić.

Na opasku da je dobro čuti kritičko mišljenje i da je N1 televizija kritična i profesionalna, Vučić je rekao da će razmisliti o tome da prihvati poziv beogradske redakcije.

"Domino efekat Agrokora neizbežan"

Kada je u pitnaju problem Agrokora, Vučić je rekao da je "Agrokor za nas nelaka stvar" i dodao da je za ljude u Hratskoj verovatno noćna mora.

"Ali se plašim, mnogo se plašim za Agrokor i posledice svega koje mogu da dođu", rekao je Vučić.

Upitan da li može doći do domino efekta i prelivanja krize u Srbiju, Vučić odgovara da "na kraju krajeva" do toga mora doći.

Agrokor je vlasnik i Dijamanta, Frikoma, Mivela, Merkatora S. Srpski proizvođači pune agrokorove prodavnice u Hrvatskoj, a kada njihovi proizvodi tu ne nađu, onda se to vidi kroz efekte privrednog rasta, objasnio je predsednik Vučić.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić: Komandant oružanih snaga sam ja

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jun.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je on vrhovni komandant oružanih snaga, a da je Aleksandar Vulin ministar koji svoje poslove obavlja u skladu sa programom Vlade Srbije...- Ja sam komandant oružanih snaga, a Aleksandar Vulin će obavljati poslove u skladu sa programom Vlade - rekao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.