Vučić u Sarajevu: Dobri odnosi ključni za stabilnost

Izvor: VOA, 13.Maj.2015, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Sarajevu: Dobri odnosi ključni za stabilnost

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sarajevu da su dobri odnosi i saradnja izmedju Srba i Bošnjaka preduslov za trajnu stabilnost na Balkanu.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsedavajućim Veća ministara BiH, Borisom Zvizdićem, Vučić je ujedno najavio da će 27. maja posetiti Tiranu, naglašavajući da je važno “ulagati u mir i stabilnost u regionu za svaku državu, kako se ne bi ponovilo ono što se nedavno dogodilo u Kumanovu.”
>> Pročitaj celu vest na sajtu VOA <<
Srpska delegacija u Sarajevu je prisustvovala regionalnom biznis forumu, a Vučić je poručio da region kao ujedinjeno tržište može da privuče mnogo više investitora, ali je za to potreban dodatni napor i strateški dijalog.

Predsedavajući Veća ministara, Boris Zvizdic, takodje je ocenio da je balkanskim državama potrebno jedinstveno tržište, što je jedini način da osiguraju ekonomski I društveni napredak. Slogan ovogodišnjeg sarajevskog biznis foruma glasi: “Jedna ekonomija, jedan region.” Forumu prisustvuje više od 900 učesnika - političkih lidera i investitora.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.