Vučić u Krupnju: Krivične odmah, kuće do zime

Izvor: Mondo, 01.Nov.2014, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Krupnju: Krivične odmah, kuće do zime

Aleksandar Vučić u Krupnju izjavio da će do zime biti obnovljene i izgrađene kuće i najavio dalju pomoć meštanima u gorivu, đubrivu, beloj tehnici… Premijer kaže ima oko 100 krivičnih prijava zbog malverzacija sa sredstvima za poplave.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Mučno mi je da objasnim da postoji neko ko je pokušao muku naroda sa poplavom da iskoristi da dobije nešto više. Bežim od toga i da pitam koliko je krivičnih prijava podneto, ali mislim da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ih je oko 100", rekao je Vučić u Krupnju.

On je rekao da uvek razgovara sa ljudima i da bi voleo da i lideri lokalnih samouprava i mesnih zajednica razgovaraju sa ljudima i da saslušaju njihove probleme.

"Nekada su ljudu u pravu, nekada nisu. Važno je saslušati ih. danas sam ovde video uglavnom zadovoljne ljude", naglasio je Vučić.

Premije je danas obišao Krupanj, kako bi se uverio da su radovi na sanaciji štete od poplava pri kraju

Vučić je u razgovoru sa meštanima primetio da su izdata ukupno 304 rešenja o pomoći i da je svih 304 realizovano, jer je isplaćena pomoć u ukupnoj vrednosti od oko 67,5 miliona dinara.

On je rekao da je u toku gradnja 17 kuća, u koje će se useliti 60 ljudi, a da će biti podignuto još deset, čija izgradnja nešto malo kasni, jer se čekalo na tender, kako bi se sve procedure ispoštovale.

"Zima još nije došla, a do zime ćemo završiti sve kako smo i obećali", poručio je Vučić.

Premijer je istakao da će Krupanjcima stići i pomoć u gorivu, đubrivu, poljopruvrednim mašinama, semenu...za šta je obezbeđeno oko 470.000 evra.

Prema njegovim rečima, radiće se i na nasipima reka u okolini.

On je poručio i da će biti rešen problem nekoliko kuća koje se nalaze na kližištu.

Premijer je uveren da niko ne bi trebalo da bude nezadovoljan, osim ukoliko ne smatra da je neko drugi dobio više nego što mu pripada.

On, je, međutim, naglasio da zloupotreba i mahinacija ima, ali za to nije odgovorna država, koja će, rekao je, ispitati sve slučajeve i sankcionisati one koji su u tome učestvovali.

"Znamo za svaku kuću i objekat koliko smo dinara dali", podvukao je Vučić.

Premijer je ukazao da je 90 odsto puteva sanirano.

On se još jednom posebno zavalio šeiku UAE Mohamedu bin Zajedu, UN i EU na pomoći koju pružaju ne samo ovde, već širom Srbije gde su poplave bile.

Projekat izgradnje 17 kuća koji sprovodi Kancelarija UNDP-a u Srbiji, finansira Fondacija šeika Bin Zajed Al Nahjana, posredstvom Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata, uz podršku Vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavlenih područja, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.