Vučić u Davosu: Prvo sa Đinpingom

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2017, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Davosu: Prvo sa Đinpingom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Davosu sa predsednikom Kine Si Đinpingom, sa kojim namerava da otvori nekoliko za Srbiju izuzetno važnih pitanja.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping razgovarali su o Železari Smederevo, koju je preuzela kineska kompanija Hestil, kao i o budućim zajedničkim projektima.

Predsednik vlade Srbije je zahvalio predsedniku Kine na dobro urađenom poslu u Železari, obavestio ga o poslovanju te kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i istakao da se nada da će i budući zajednički projekti Srbije i Kine biti uspešni, preneo je RTS.

Premijer Vučić je inače izjavio da je ovo najvažnija godina za našu zemlju na Svetskom ekonomskoj forumu, kao i da će u Davosu razgovarati sa predsednikom Kine o uspostavljanju direktne linije između Beograda i Pekinga, otpočinjanju radova na modernizaciji pruge Beograd - Budimpešta i da će "moliti za RTB Bor".

- Planiram da pokrenem nekoliko važnih pitanja uz ogromnu zahvalnost za Železaru i činjenicu da će sledeće godine između 40 i 70 odsto biti uvećani njeni kapaciteti, a pre svega pitanje uvođenja direktne linije između Beograda i Pekinga ili nekog drugog velikog grada, kako bismo iskoristili bezvizni rezim - naveo je Vučić.

On je istakao da su sve te teme koje je pomenuo od izuzetnog značaja i dobra priprema za posetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića Kini u martu.

Posle ovoga, kako naglašava premijer, sledi susret s potprerdsednikom SAD Bajdenom, s kojim će biti reči o problemima s kojima se Srbija susreće.

- Mislim da će teme biti region, naši odnosi s Prištinom, ali i svi drugi problemi s kojima se Srbija suočava. Mi smo u hendikepu kada moramo da objašnjavamo stvari, jer se naši pogledi razlikuju od pogleda najvećeg broja zapadnih sila, ali je veoma važno da se naši stavovi čuju kao i da saslušamo njihove stavove - ističe premijer.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kompanija "Ahold Delhaize" širi poslovanje u Srbiji

Izvor: Blic, 17.Jan.2017

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa izvršnim direktorom kompanije "Ahold Delhaize" Dikom Boerom, sa kojim je razgovarao o nastavku poslovanja ove kompanije u Srbiji, ekonomskim reformama u našoj zemlji i privrednom rastu...Nastavićemo da ulažemo u Srbiji, istakao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.