Vučić sa Šokenhofom i Falenskim

Izvor: RTS, 10.Jul.2014, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Šokenhofom i Falenskim

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa poslanicima nemačkog Bundestaga, Andreasom Šokenhofom, zamenikom šefa poslaničkog kluba CDU/CSU i Hansom Joakimom Falenskim, spoljnopolitičkim savetnikom poslaničkog kluba CDU/CSU.

Vučić je sa nemačkim parlamentarcima razgovarao o ekonomskim pitanjima, predstojećim reformskim koracima koje srpska vlada planira da preduzme, kao i o novom Zakonu o radu, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju sa medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Premijer Vučić je istakao da se Srbija suočava sa velikim fiskalnim deficitom, posledicama poplava i štetom načinjenom u energetskom sektoru.

Nemačkim parlamentarcima je rekao da veruje u reforme i da se nada da će Vlada u prvih sto dana rada ostvariti izuzetno važne rezultate.

Vučić je ponovo naglasio značaj Nemačke na evropskom putu Srbije.

Zamenik šefa poslaničkog kluba CDU/CSU Andreas Šokenhof pokazao je razumevanje za političke i ekonomske poteškoće sa kojima se Srbija suočava.

Istakao je da poslanički klub CDU/CSU pruža podršku Srbiji u sporovođenju neophodnih reformi, kao i njenom putu ka EU, navedeno je u saopštenju.

Nemački poslanici Šokenhof i Falenski doputovali su juče u dvodnevnu posetu Srbiji tokom koje će razgovarati sa predstavnicima Vlade i opozicije.

Joksimović: Reforme značajne za ekonomski oporavak

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je na sastanku sa Šokenhofom i Falenskim da su reforme u Srbiji neophodne kako za ekonomski oporavak tako i za pregovarački proces sa EU.

Joksimovićeva je istakla da Srbija, danas, želi da bude prepoznata od strane EU kao ozbiljna i odgovorna država koja, za razliku od proteklog perioda, preuzima inicijativu u realizaciji reformi neophodnih za ekonomski oporavak Srbije i otvaranje najvažnijih pregovaračkih poglavlja.

Naglasila je i, kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, da će parlament do kraja leta usvojiti set sistemskih zakona važnih za sprovođenje ekonomskih reformi.

Kako se ističe u saopštenju, sagovornici su se saglasili da je veoma važno da se na početku pregovaračkog procesa otvore najteža pregovaračka poglavlja kako bi se ostvario napredak u procesu evropskih integracija i ekonomskom oporavku Srbije.

Šokenhof se sastao i sa predsednicom Skupštine Majom Gojković. Tokom sastanka je naveo da su predstavnici nemačkog parlamenta posetili Srbiju da bi pokazali da je saradnja važna ne samo pred krupne odluke, već i tokom čitavog procesa evrointegracija.

Šokenhof je naglasio značaj uloge parlamenata u evropskim integracijama i podvukao značaj međuparlamentarne saradnje, posebno u okviru reformskih procesa, saopštila je informativna služba Skupštine Srbije.

Maja Gojković je rekla da parlament očekuje mnogo posla tokom leta, kada je planirano donošenje reformskih zakona i da je Narodna skupština spremna da isprati dinamiku Vlade Srbije. Ona je izrazila zadovoljstvo zbog intenzivnih kontakata dve zemlje na najvišem nivou i istakla značaj međuparlamentarne saradnje.

Nemački parlamentarci razgovarali su i s državnim sekretarom u Ministarstvu privrede Draganom Stevanovićem, koji im je predstavio pravce ekonomskih reformi i najavio da Ministarstvo privrede priprema paket mera i zakona koji će predstavljati injekciju razvojnoj komponenti vladine ekonomske politike, paralelno sa fiskalnom konsolidacijom.

Šokenhof i Falenski su razgovarali i s predsednikom Demokratske stranke Bojanom Pajtićem, a na tom sastanku je zaključeno da je "Srbiji potrebna jaka opozicija koja može da kontoliše vladu", saopštila je Demokratska stranka.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić sa Šokenhofom

Izvor: RTS, 10.Jul.2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa poslanicima nemačkog Bundestaga, Andreasom Šokenhofom, zamenikom šefa poslaničkog kluba CDU/CSU i Hansom Joakimom Falenskim, spoljnopolitičkim savetnikom poslaničkog kluba CDU/CSU...Nemački poslanici Šokenhof i Falenski doputovali...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.