Vučić sa Dodikom i Bosićem

Izvor: RTS, 09.Feb.2014, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Dodikom i Bosićem

Očuvanje stabilnosti Republike Srpske u okolnostima krize u BiH, biće tema današnjeg sastanka prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, predsednika RS Milorada Dodika i lidera SDS Mladena Bosića.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem.

Dodik i Bosić, kao lideri dve najuticajnije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stranke u RS, dolaze na Vučićev poziv posle demonstracija i nereda u pojedinim delovima Bosne i Hercegovine.

Tema zajedničkog sastanaka biće očuvanje stabilnosti Republike Srpske u okolnostima krize u BiH.

Predsednik RS Dodik je ocenio da nisu samo ekonomski i socijalni problemi razlog za nemire u Federaciji BiH, već da je reč o "projektu koji bi trebalo da eskalaciju događaja iz Federacije BiH na neki način transferiše prema Republici Srpskoj".

Prema njegovim rečima, to će biti jedna od glavnih tema sastanka u Beogradu.

Dodik je rekao da rukovodstva Srpske i Srbije imaju redovnu komunikaciju o svim važnim pitanjima, podsetivši da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, pa je razumljivo da ima interesa i za razvoj situacije u BiH, kao i da u tom kontekstu vidi današnji sastanak.

Opozicija u Republici Srpskoj pozdravila je poziv prvog potpredsednika Vlade Srbije liderima dveju najuticajnijih stranaka Srpske kao "odgovoran čin ključnog čoveka u Srbiji".
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić danas sa Dodikom i Bosićem

Izvor: Akter, 09.Feb.2014

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastaće se sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsednikom SDS Mladenom Bosićem

Nastavak na Akter...

Vučić se danas sastaje sa Dodikom i Bosićem

Izvor: Kurir, 09.Feb.2014

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsednikom SDS Mladenom Bosićem. ..Sastanak će, kako je najavljeno, biti održan u zgradi Vlade Srbije...Vučić je u petak pozvao lidere dve najjače stranke u Republici Srpskoj...

Nastavak na Kurir...

Sastanak Vučića sa Dodikom i Bosićem

Izvor: RTS, 09.Feb.2014

Srbija kao potpisinica Dejtonskog sporazuma zainteresovana je za stabilnost regiona, BiH i RS i za rešavanje političkih sukoba mirno i demokratski, rekao Aleksandar Vučić posle sastanka sa Miloradom Dodikom i Mladenom Bosićem. Događaji u Federaciji politički motivisani, rekao je Milorad Dodik....

Nastavak na RTS...

Sastanak Vučića sa Dodikom i Bosićem

Izvor: Mondo, 09.Feb.2014

U Beogradu je održan sastanak predsednika Srpske Milorada Dodika i lidera SDS-a Mladena Bosića sa prvim..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.