Vučić s predsednikom parlamenta Češke o saradnji

Izvor: Beta, 31.Okt.2014, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić s predsednikom parlamenta Češke o saradnji

BEOGRAD, 31. oktobra 2014. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se u petak, na kraju svoje posete Češkoj, s predsednikom parlamenta te zemlje Janom Hamačekom, s kojim je razgovarao o unapredjenju saradnje dva parlamenta i podršci Češke evropskom putu Srbije.

U saopštenju Vlade Srbije prenose se Hamačekova izjava da je "put ka EU komplikovan" i da je Češka spremna da sa Srbijom razmeni iskustva i da joj da savete kako bi joj olakšala proces pridruživanja.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />Zaključeno je da Srbija i Češka prepoznaju značaj regionalne saradnje u cilju ekonomskog osnaživanja Zapadnog Balkana.

Vučić se, kako se navodi, sastao i sa predstavnicima češke kompanije MITAS koja se bavi proizvodnjom pneumatika i koja je prisutna u Srbiji od 2008. godine.

U svojoj fabrici u Rumi, MITAS proizvodi oko 300.000 komada guma godišnje i zapošljava 566 radnika, ukazuje se u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić sa predsednikom parlamenta Češke o saradnji

Izvor: Blic, 31.Okt.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, na kraju svoje posete Češkoj, sa predsednikom parlamenta te zemlje Janom Hamačekom, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dva parlamenta i podršci Češke evropskom putu Srbije...U saopštenju Vlade Srbije prenose se Hamačekova izjava...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.