Vučić prisustvovao krštenju rečnog putničkog kruzera

Izvor: RTS, 11.Feb.2016, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić prisustvovao "krštenju" rečnog putničkog kruzera

Premijer Aleksandar Vučić obišao je Brodogradilište "Vahali" u Sremskoj Mitrovici i prisustvovao svečanom "krštenju" rečnog putničkog kruzera, vrednog 20 miliona evra.
Brod "MPS Thomas Hardy", u vlasništvu švajcarske kompanije "Scylla AG", dugačak je 135 metara, širok 11,45 metara, a težak 1.100 tona.

Ovaj putnički kruzer može da primi 172 putnika u 76 kabina i 10 apartmana.
Kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Vahali", koja u sektoru brodogradnje neprekidno radi skoro 90 godina, 2005. godine je potpisalo ugovor o saradnji sa vlasnikom beogradskog brodogradilišta, kad je "Vahali" počeo njegovu veliku obnovu i opremio ga najsavremenijom mehanizacijom i alatima u vrednosti od 2,5 miliona evra.
Od 2006. do 2016. godine, "Vahali" je sagradio trupove za više od 50 plovnih bagera, tri tankera, tri rečna kontejnerska broda, jedan pomorski kontejnerski brod i više od 25 rečnih putničkih brodova.
Brodogradilište "Vahali" u Zasavici kod Sremske Mitrovice osnovano je 2013. godine i predstavlja najveće i najvažnije brodogradilište te kompanije u regionu.
Pored izgradnje novih brodova, brodogradilište obavlja i sve vrste remonta u sektoru brodogradnje.
Kupac kruzera iz Sremske Mitrovice "PS Thomas Hardy", švajcarska kompanija "Scylla AG", više od 30 godina je operater luksuznih krstarenja evropskim rekama.
"Vahali" je do ove godine za švajcarsku kompaniju izgradio više od 13 brodova te vrste.
Kompanija "Vahali" osnovana je 1923. godine u Holandiji, u blizini Arnhema na reci Val, po kojoj je i dobila ime, a "brodogradilišnu porodicu" trenutno čini oko 350 zaposlenih u Srbiji i Holandiji. 
Kako ističe kompanija "Vahali", od kako je premestila svoju proizvodnju iz Beograda u Zasavicu, postala je važan član lokalne zajednice sa brojnim donacijama i drugim vrstama podrške lokalnim ustanovama, sportskim klubovima, školama.
Ta kompanija učestvuje i u državnom projektu dualnog obrazovanja, obezbeđujući praktičnu obuku srednjim tehničkim školama u regionu i saradnju sa Mašinskim fakultetom u Beogradu, kako bi se omogućila stručna praksa studentima pomorske arhitekture i brodogradnje.
Vahali je u postupku osnivanja sopstvenog centra za obuku brodograditelja u Mačvanskoj Mitrovici, a nedavno je osnovao i "Fondaciju Zasavica", čiji je cilj da mladim ljudima u Srbiji obezbedi školarinu i stipendije, kao i pomoć i podršku svojim zaposlenima i njihovim porodicama u različitim slučajevima. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Srbija je uhvatila dobar kurs

Izvor: Akter, 11.Feb.2016

Premijer Aleksandar Vučić obišao je Brodogradilište Vahali u Sremskoj Mitrovici i prisustvovao svečanom "krštenju" rečnog putničkog kruzera, vrednog 20 miliona evra..Vučić je rekao da je vlada spremna da podrži nove projekte i dodatno zapošljavanje radnika...Vučić je rekao da način rada...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.