Vučić predstavlja set reformskih mera

Izvor: RTS, 17.Sep.2014, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić predstavlja set reformskih mera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u četvrtak javnosti predstaviti set reformskih mera koje neće biti nimalo lake, ali će biti velika stvar za Srbiju i njenu budućnost

Reforme neće biti lake, ali će biti velika stvar za budućnost Srbije. Konačno smo skupili hrabrost da uradimo", rekao je premijer Aleksandar Vučić na proslavi petogodišnjice Francusko-srpske privredne komore.

"Mene, koji gotovo nikada nisam nasmejan, teško da ćete videti smrknutog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pošto znam da radimo veliku stvar za našu zemlju i budućnost naše dece, jer smo konačno skupili hrabrost da radimo, ne ono što će nekome da se dopadne, već ono što će biti dobro za zemlju", rekao je Vučić, a prenosi Tanjug.

On je naveo da je Vlada za sada uradila mnogo od onoga što je najavljeno, ističući da su usvojeni zakoni o radu, privatizaciji, stečaju, ali da predstoji ozbiljniji talas reformi.

Francusko-srpska privredna komora uručila je večeras premijeru Vučiću Specijalnu nagradu za izuzetno zalaganje za razvoj bilateralnih odnos Srbije i Francuske, a Vučić je poručio da će Srbija uz reforme za nekoliko godina postati uspešna i moderna evropska zemlja.

Vučić je, primajući nagradu rekao da je u prošloj godini 15,5 odsto uvećana trgovinska razmena između Srbije i Francuske, a da očekuje da se u ovoj godini postignu najbolji rezultati.

Premijer je rekao da su neke francuske kompanije pokazale interes za privatizaciju nekih od više od 500 srpskih preduzeća, dodajući da je bilo dosta problema i birokratskih prepreka, ali da su one sada otklonjene.

Vučić je rekao i da veruje da će poseta francuskog premijera 5. i 6. novembra doprineti razvijanju saradnje i pokretanju novih projekata i da će Srbija i Francuska još bliže sarađivati.

"Vidim sve veću želju francuskih kompanija da dolaze u Srbiju", rekao je Vučić i dodao da je Vlada već ispunila deo onoga što je obećala, a da su pred zemljom i još ozbiljnije reforme.

Vučić je, zahvaljujući na nagradi, rekao da je ono što je uradio na poboljšanju saradnje dve zemlje bila njegova obaveza i posao i poručio francuskim kompanijama i državljanima da u Srbiji treba da se osećaju kao kod svoje kuće.

"Naše prijateljstvo može da dobije i višu dimenziju - ekonomsku saradnju i u to ću uložiti više energije i truda", rekao je Vučić.

Vučiću je nagradu predao predsednik Francusko-srpske privredne komore Patrik Kolen koji je zahvalio premijeru na energiji i naporu koju je uložio u cilju poboljšanja bilateralnih odnosa dve zemlje.

On je istakao da francuske kompanije mogu da računaju na pomoć Srbije pri rešavanju, kako je rekao, komplikovanih administrativnih pitanja. Kolen je naveo da je Srbija učinila velike korake na evropskom putu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li je sutra dan D za Srbiju: Vučić predstavlja mere štednje

Izvor: 24sata, 17.Sep.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra javnosti predstaviti set reformskih mera koje neće biti nimalo lake, ali će biti velika stvar za Srbiju i njenu budućnost...- Te reforme neće biti nimalo lake. Mene, koji gotovo nikada nisam nasmejan, teško da ćete videti smrknutog pošto...

Nastavak na 24sata...

Vučić predstavlja set reformskih mera

Izvor: Blic, 18.Sep.2014, 10:29

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će javnosti predstaviti set reformskih mera koje neće biti nimalo lake, ali će biti velika stvar za Srbiju i njenu budućnost... - Te reforme neće biti nimalo lake. Mene, koji gotovo nikada nisam nasmejan, teško da ćete videti smrknutog pošto znam...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.