Vučić pozvao na mirno rešenje krize u Makedoniji

Izvor: Mondo, 27.Apr.2017, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić pozvao na mirno rešenje krize u Makedoniji

Ovo što se događa u Makedoniji nije više samo makedonski problem, već problem svih nas koji ovde živimo, izjavio je večeras premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug, Sava Radovanović

Vučić je apelovao na građane Makedonije da probleme rešavaju na miran način.

Na pitanje Tanjuga kako vidi ovo što se događa u Makedoniji i šta bi bila njegova poruka građanima Makedonije, Vučić je odgovorio: "Kao predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vlade Srbije i kao izabrani predsednik Republike Srbije uvek sam činio sve za održavanje najboljih odnosa između Beograda i Skoplja i između Srbije i Makedonije".

Mislim, istakao je Vučić, da građani Makedonije to dobro znaju i da poštuju način na koji se Republika Srbija odnosila prema građanima Makedonije, ali i prema državi Makedoniji.

"Veoma sam zabrinut zbog svih večerašnjih događaja i moja jedina poruka je, a mislim da ljudi u Makedoniji dobro znaju da to dolazi od njihovog iskrenog prijatelja, je da ih zamolim da sve probleme i nesuglasice rešavaju na miran način, da, ako imam bilo kakvo pravo, da kažem da je smirivanje situacije sasvim sigurno u najvećem interesu i Makedonije i njenih građana, a sve druge stvari i svi drugi problemi mogu da se rešavaju za pregovaračkim stolom, na miran način, u mirnoj atmosferi", rekao je predsednik srpske vlade.

Prema njegovim rečima, ovo više i nije samo makedonski problem, već postaje problem svih nas koji ovde živimo i bolje je da odmah zaustavimo sve probleme, i da obezbedimo mir i stabilnost za našu decu.

"I zato molim sve u Makedoniji, i one koji su mi i poznanici, a neki i prijatelji, ali i one koje ne poznajem, da samo razumeju ovu poruku kao dobronamernu i da učine sve da ponovo zavladaju mir i sigurnost za sve građane Makedonije, a u Srbiji ćete uvek imati iskrenog i odanog prijatelja", zaključio je predsednik vlade i izabrani predsednik Srbije.

Premijer Vučić događaje u Makedoniji prati, sa saradnicima, iz Vlade Srbije, a za sutra je zakazao sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

-----------------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.