Vučić pokazao mržnju prema Albancima

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić pokazao mržnju prema Albancima"

Poslanička grupa SDA Sandžaka - PDD optužila je danas premijera Srbije Aleksandra Vučića za "izlive mržnje i neprijateljstva" prema poslaniku Šaipu Kamberiju i svim pripadnicima albanske nacionalne manjine.

Kamberi o udžbenicima, Vučić o struji

 

Taj poslanički klub izrazio je ogorčenje Vučićevim "neprijateljskim ponašanjem" prema Kamberiju na sednici skupštine u četvrtak, i zatražio izvinjenje od predsednice parlamenta Maje Gojković zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << načina na koji je vodila sednicu.

 

"Ogorčeni Vašim vođenjem sednice i neprijateljskim ponašanjem predsednika Vlade prema poslaniku lično i celoj albanskoj zajednici Preševske doline, koju Kamberi predstavlja u ovom visokom domu, tražimo od Vas javno izvinjenje", navodi se u pismu koje su potpisali predsednik poslaničke grupe SDA Sandžaka - PDD Sulejman Ugljanin i poslanici Enis Imamović, Sabina Dazdarević, Riza Halimi i Šaip Kamberi.

 

Vučić je u Skupštini Srbije, odgovrajući na pitanje Kamberija kada će država obezbediti besplatne udžbenike na albanskom jeziku, rekao da će to biti ispunjeno pre 1. septembra, ali i izrazio očekivanje da će Kamberi i svi ostali u Bujanovcu, Preševu i Medveđi ispuniti svoje obaveze prema državi i redovno plaćati struju.

 

Prema oceni poslaničke grupe manjina, Vučić nije poštovao dostojanstvo skupštine direktno se obraćajući poslaniku, koristeći uvredljive izraze i iznoseći klevete i ocene koje se odnose na privatni život drugih ljudi.

 

Predsednica skupštine bila je u obavezi da opomene ili prekine premijera, jer je on upotrebljavao uvredljive izraze na račun narodnog poslanika lično i cele albanske nacionalne zajednice stavljajući je u negativni kontekst, naveli su poslanici.

 

"Smatramo da ste, dozvoljavajući ovakve izlive mržnje i neprijateljstva prema narodnom poslaniku i Albancima generalno, stavljali u diskriminisani položaj i narodnog poslanika i nacionalnu zajednicu koju on predstavlja, čime ste i Vi i predsednik Vlade, grubo prekršili član 49. Ustava Srbije, koji glasi: 'Zabranjeno je i kažnjivo svako izazivanje i podsticanje rasne, nacionalne, verske ili druge neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti'", naveli su poslanici u pismu Maji Gojković.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

SDA i PDD protiv Vučićevog nastupa u Skupštini

Izvor: Mondo, 01.Avg.2014

Poslanička grupa SDA Sandžaka - PDD optužila Aleksandra Vučića za "izlive mržnje" prema poslaniku Šaipu Kamberiju. Maja Gojković: Zakonska obaveza nije mržnja...Poslanička grupa SDA Sandžaka - PDD optužila Aleksandra Vučića za "izlive mržnje" prema poslaniku Šaipu Kamberiju. Maja Gojković:...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.