Vučić odgovara na poslanička pitanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2014, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić odgovara na poslanička pitanja

Poslanici Skupštine Srbije danas posle podne postavljaće pitanja predstavnicima Vlade, a toj sednici prisustvovaće i premijer Aleksandar Vučić.

Kako je saopštila Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, Vučić će boraviti u Skupštini Srbije, gde će od 16.00 časova odgovarati na poslanička pitanja.

Poslovnikom o radu parlamenta predviđeno je da poslanici svakog poslednjeg četvrtka u mesecu članovima Vlade postavljaju pitanja o različitim temama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Poslanici će prethodno nastaviti raspravu u pojedinostima na predložen zakon o privatizaciji i na izmene Zakona o stečaju, na koje je uloženo ukupno 149 amandmana.

Na Predlog  zakona o privatizaciji podneto je 126 amandmana, od kojih je usvojeno devet, a na Predlog izmena i dopuna  Zakona o stečaju 23 amandmana, od kojih je vlada usvojila šest.

Na izmene i dopune Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre nisu uloženi amandmani.

Tokom načelne rasprave koja je završena u utorak, poslanici većine su predložena zakonska rešenja ocenili kao dobra, dok je opozicija stava da je loše rešenje to što je ostavljena mogućnost privatizacije direktnom pogodbom.

Ministar privrede Dušan Vujović rekao je tada da je Predlogom zakona o privatizaciji predviđeno da se proces privatizacije preostalih društvenih preduzeća "otkoči" i da se završi do decembra 2015. godine.

On je naveo da je u Agenciji za privatizaciju trenutno 584 preduzeća, od kojih je 161 u restrukturiranju zbog neuspele privatizacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u parlamentu odgovara na pitanja poslanika

Izvor: Blic, 31.Jul.2014

Poslanici Skupstine Srbije danas posle podne postavljaće pitanja predstavnicima Vlade, a toj sednici prisustvovaće i premijer Aleksandar Vučić...Kako je saopštila Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, Vučić će boraviti u Skupštini Srbije, gde će od 16.00 časova odgovarati na poslanička...

Nastavak na Blic...

Poslanici pitaju premijera

Izvor: RTS, 31.Jul.2014

Počela nova sednica Skupštine na kojoj na poslanička pitanja odgovara premijer Aleksandar Vučić...Skupština Srbije počela novu sednicu na kojoj premijer Aleksandar Vučić od 16 do 19 časova odgovara na pitanja poslanika...Poslanici su prethodno raspravljali o amandmanima na predloženi zakon...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.