Vučić očekuje više kineskih investicija u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 30.Maj.2016, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić očekuje više kineskih investicija u Srbiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je s predsednikom Centra za istraživanje Vlade Kine Lijom Vejom o predstojećoj poseti kineskog predsednika Sija Đinpinga i bilateralnoj saradnji, saopštla je Vlada.

U saopštenju iz Vlade navodi se da je Vučić rekao da nikada u savremenoj istoriji odnosi dveju zemalja nisu bili na tako visokom nivou i da Kina u Srbiji ima iskrenog prijatelja i partnera.

Vučić je rekao da prethodna poseta kineskog premijera Lija Kećanga >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i predstojeća poseta kineskog predsednika Sija ukazuju na značaj koji kineska strana pridaje bilateralnim odnosima.

"Pored saradnje na razvoju infrastrukturnih projekata, za Srbiju su veoma važna ulaganja kineskih investitora, a od ključnog značaja je dolazak kompanije Hesteel u Smederevo. Nadamo se većem broju kineskih investicija i zato razgovaramo o otvaranju industrijske zone", rekao je Vučić.

Li Vej je rekao da se Srbija i Kina uzajamno podržavaju po svim pitanjima od vitalnog interesa za dve zemlje, posebno od 2009. godine kada je uspostavljeno strateško partnerstvo.

"Poseta kineskog predsednika daće impuls širenju i jačanju bilateralne saradnje. Uvereni smo da ćemo, uz zajedničke napore, podići strateško partnerstvo i naše odnose na još viši nivo", izjavio je Li.

Li je pozvao Vučića da učestvuje na Forumu o održivom razvoju, koji će biti organizovan u Poljskoj u junu ove godine, navodi se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.