Vučić o Srebrenici: Prihvatamo da smo višak

Izvor: B92, 27.Jun.2016, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o Srebrenici: Prihvatamo da smo višak

Beograd -- Mandatar Aleksandar Vučić rekao je da su predstavnici Srbije razumeli poruke iz Srebrenice i da ne žele da prave problem na komemoraciji u Potočarima.

"Prihvatamo ideju da smo višak u Srebrenici. Razumem sve što kažu i oni imaju pravo da nekoga ne žele tamo", rekao je Vučić.

Prvi čovek opštine Srebrenica Ćamil Duraković je rekao da su se porodice žrtava žalile zbog toga što je u "memorijalnom centru šetao neko ko negira genocid" i da je to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvaženo, a pozvao je i Srbiju da iskaže jasan stav o genocidu.

"Oni su kod nas uvek dobrodošli, a i mi smo bili dobrodošli kod njih pre nekoliko meseci. Ne bih da ulazim u njihove razloge, ne znam da li je kampanja ili nešto drugo. Durakovića doživljavam kao prijatelja Srbije, svog dobrog poznanika, on je ovde uvek dobrodošao", rekao je Vučić.

Vučić, koji je prošle godine napadnut na komemoraciji u Potočarima, rekao je da o "Srebrenici misli isto što i prošle godine".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić o Srebrenici: Prihvatamo da smo višak

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2016

BEOGRAD - Mandatar za sastav vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su predstavnici Srbije razumjeli poruke iz Srebrenice i da ne žele da prave problem na komemoraciji u Potočarima..."Prihvatamo ideju da smo višak u Srebrenici. Razumijem sve što kažu i oni imaju pravo da nekoga ne žele tamo",...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.