Vučić o Nikoliću: Pitate li se da li će neko da ubija Srbe

Izvor: B92, 17.Jan.2017, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o Nikoliću: Pitate li se da li će neko da ubija Srbe

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da i Beograd i Priština moraju da zaborave na oružje i da o svemu razgovaraju.

Osim toga, Vučić je na pitanje novinara da prokomentariše izjavu predsednika Nikolića koji je rekao da je spreman da sa sinovima ide u rat, odgovorio pitanjem: "Da li se vi pitate da li će neko da ubija Srbe?"

„Stalno neko okreće nešto na različite načine, nadam se da to nikome neće pasti na pamet. Za šta smo mi krivi... O svemu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << možemo da pričamo i u svemu da se razlikujemo, ali moramo da zaboravimo na oružje. I oni i mi“, rekao je Vučić.

Predsednik Nikolić izjavio je ranije tokom dana da je spreman da se povuče sa predsedničke pozicije ako Srbija, u slučaju ubijanja Srba na KiM, oćuti Albancima.

Na konstataciju da su njegove izjave uznemirile ljude, predsednik Srbije kaže da su se ljudi uznemirili na KiM kada su videli pripadnike Rosu.

"Je li to deo Srbije? Jeste, e, onda smo svi uznemireni", naveo je Nikolić i dodao:

"Mi ne zveckamo oružjem već na tu ravan prebacujemo ukoliko bude bio ugrožen srpski narod na KiM. I da, rekao sam da ću i ja ako treba otići u rat, pa i moji sinovi."

Takođe, Vučić je ranije tokom dana izjavio da je od Amerikanaca dobio potvrdu da će SAD odrediti sankcije predsedniku RS Miloradu Dodiku, kao i da je spreman za uspostavljanje "vruće linije" između Beograda i Prištine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ: Beograd i Priština moraju da zaborave na oružje

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2017, 10:21

O svemu možemo da pričamo i u svemu da se razlikujemo!..Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da i Beograd i Priština moraju da zaborave na oružje i da o svemu razgovaraju, ističući da se nada da nikome neće pasti na pamet da ubija Srbe na Kosovu i Metohiji...Na pitanje novinara...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.