Vučić nije razgovarao sa Ljušićem o ostavci

Izvor: Danas, 21.Okt.2014, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić nije razgovarao sa Ljušićem o ostavci

Beograd - V. d. direktor Službenog glasnika Radoš Ljušić nije se juče sastao sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i razgovarao s njim o svojoj ostavci, saznaje Danas nezvanično u kabinetu premijera. Konferencija za novinare na kojoj je Ljušić trebalo juče da saopšti razloge svoje ostavke sa mesta v. d. direktora Glasnika otkazana je, bez obrazloženja, a istovremeno u pojedinim beogradskim medijima pojavila se vest da se on juče ujutru sastao sa Vučićem, koji je odbio >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << njegovu ostavku, jer „nije raspolagao relevantnim informacijama o situaciji u Glasniku“.

Zanimljivo je da je nekoliko sati od objavljivanja pomenuta vest izbrisana sa sajta Novosti, gde je prvobitno postavljena.

Na pitanje da li je Ljušić zaista podneo ostavku i zašto je konferencija otkazana, dnevni list Danas nije mogao da dobije odgovor iz njegovog kabineta, a sam Ljušić nije odgovarao na pozive, iako je dan ranije rekao da će sve što ima da kaže reći na konferenciji. Da li je on i dalje na čelu Glasnika, nisu znali ni zaposleni. Kako su nam nezvanično rekli neki od njih, sve informacije koje stižu u prostorije Službenog glasnika idu preko medija, a ne rukovodstva, tako da ni oni nisu bili sigurni da li je Ljušić podneo ostavku i šta je na to rekao Vučić.

Spekulacije oko ostavke v. d. direktora Glasnika mogle su se čuti poslednjih dana u javnosti. Navodno, sam premijer je tražio od Ljušića da podnese ostavku, nakon poslednjeg u nizu problema sa Glasnikom, kada su se u magacinima ovog javnog preduzeća našla dela Ničea, Pekića, Šopenhauera, Prusta, Sretena Marića i mnogih drugih, kvalifikovana kao stari papir, i, kao takva, najverovatnije, spremna za prodaju po bagatelnoj ceni ili složena za „seču“. Vučić je gostujući 12. oktobra u emisiji „Teška reč“ zajedno sa piscem Svetislavom Basarom izjavio da je za probleme u Službenom glasniku saznao čitajući tekstove Danasovog kolumniste.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odložena odluka o ostavci Ljušića

Izvor: Večernje novosti, 22.Okt.2014, 00:08

VRŠILAC dužnosti generalnog direktora "Službenog glasnika", prof. dr Radoš Ljušić, koji je juče podneo ostavku na tu dužnost, nije danas održao najavljenu konferenciju za novinare, niti je obrazloženo njeno otkazivanje. Prema informacijama koje su prodrle u javnost, Ljušić se danas pre podne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.