Vučić kritkovao direktore JP, o merama štednje u četvrtak

Izvor: Press, 15.Sep.2014, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić kritkovao direktore JP, o merama štednje u četvrtak

Pozivajući se na nekoliko neimenovanih izvora koji su prisustvovali sastanku, Kurir piše da je Vučić najviše zamerki imao na rad Aleksandra Obradovića, dojučerašnjeg čelnika Elektroprivrede Srbije, kome je poručio da "zna da mu je najlakše da uvozi struju", umesto da se potrudi da do toga ne dođe.

Na sednici, na kojoj se raspravljalo o uštedama države i javnih preduzeća za tekuću i narednu godinu, prisustvovalo je oko 30 direktora, a premijer Srbije ih je kritikovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i da se previše oslanjaju na državu.

Prema rečima izvora Kurira, premijer je poručio direktorima da moraju da daju veći doprinos i ostvaruju bolje rezultate.

Vučić je, zbog dobrih poslovnih rezultata, pohvalio Nikolu Petrovića, direktora JP Elektromreža Srbije i Sašu Vlaisavljevića, v.d. direktora Aerodroma Nikola Tesla.



Vučić će izaći u četvrtak u javnost sa paketom mera štednje, piše Informer navodeći da se, kada je reč o smanjenju plata i penzija, još uvek "vaga između tri moguće opcije."

Najčešće se pominje "kresanje" od 15 odsto u proseku, međutim konačana odluka biće doneta tokom nedelje, dodaje se u tekstu.

Prema saznanjima ovog lista svaka od tri moguće opcije podrazumeva da nanjiža primanja uopšte ne budu ili da budu minimalno opterećena smanjenjem u skladu sa Vučićevim obećanjem da će najsiromašniji biti zaštićeni.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.