Vučić još ne zna ko će biti u vladi, razgovori od ponedeljka

Izvor: N1 televizija, 24.Maj.2016, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić još ne zna ko će biti u vladi, razgovori od ponedeljka

Konstituisanje parlamenta i sastav nove vlade uslediće posle skupštine naprednjaka zakazane za subotu. Vučić tvrdi da još ne zna imena ministara u novoj vladi, niti da li će ona biti koaliciona. Kaže da će od ponedeljka na razgovor zvati sve koji su prešli cenzus.

U prvom obraćanju javnosti posle dobijanja mandata, Aleksandar Vučić tvrdi da ne zna ko će biti u vladi, niti da li će vlada biti koaliciona. Za sada je jedino izvesno da će razgovori o tome početi sledeće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nedelje i to sa "svima".

Ništa novo u i pred Nemanjinom 11. Tu su i dalje oni koji protestuju zbog potapanja valjevske Gračanice, kao i zaduženi u švajcarskim francima. Od sledeće nedelje gužva će biti još veća - mandatar će na razgovore o budućoj vladi pozvati sve koji su prešli cenzus.

To neće biti samo razgovori o koaliciji, tvrdi Vučić, već i o unapređenju međusobne tolerancije.

"Što se tiče Ivice Dačića - i sa njim i sa svima drugima ću da razgovaram. Sa svima sam spreman da razgovaram. Neću da teram, neću da mučim one ljude koji i kad ih ništa nisam pitao i kad ih uopšte nisam pozvao, a dobili su po sedam ili osam puta manje glasova - svaki dan govore kako neće da razgovaraju. OK, nemojte”, poručio je Vučić.

Ipak, to ne znači da će svi potom biti pozvani u Vladu. Imena se još uvek kriju, ali dva su možda očigledna - Nikola Selaković i Zorana Mihajlović, koji su na ovoj konferenciji čuvali leđa budućem premijeru. “Ja bih voleo da to (članovi nove vlade) budu, ali o tome tek treba da se dogovaramo, da”, rekao je Vučić.

Ne zanimaju ga stranke, već borbeni pojedinci - a ko god to bio - često će biti na proputovanju. To će biti, kaže Vučić, novine u funkcionisanju njegovog kabineta.

"Reći ću vam da ćemo jednom u dva meseca po sedam dana Vladu da premestimo i to će prvi slučaj biti u Nišu. Boraviću u kasarni da bih pravio dodatne troškove. A kada u Nišu budemo obišli sve - takođe ću biti spreman da 20 sati primam građane”, rekao je Vučić.

Za razgovor sa premijerom neće biti ukraćeni stanovnici prestonice - jednom nedeljno, lično on će ih primati. Oni koji ustanu dovoljno rano - dobiće priliku da mu ispričaju svoje probleme, s obzirom da će za njih biti rezervisan termin od 5 do 8 ujutru.

Izvor: N1info

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić počinje razgovore o novoj vladi

Izvor: N1 televizija, 24.Maj.2016

Konstituisanje parlamenta i sastav nove vlade uslediće posle skupštine naprednjaka zakazane za subotu. Vučić tvrdi da još ne zna imena ministara u novoj vladi, niti da li će ona biti koaliciona. Kaže da će od ponedeljka na razgovor zvati sve koji su prešli cenzus...Izvor: N1info

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.