Vučić ide u Kinu

Izvor: Mondo, 10.Maj.2017, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić ide u Kinu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u utorak, 16. maja, će se u Pekingu sastati sa predsednikom Kine Sijem Đinpingom i predsednikom vlade te zemlje Lijem Kećijangom, pišu "Novosti".

Foto: Guliver/getty images, Thinkstock

Kako list navodi, očekuje se da će se na stolu naći dogovor o otvaranju direktne avio linije Beograd-Peking.

Dvojica lidera verovatno će razgovarati i o privatizaciji RTB "Bor" i aerodroma "Nikola Tesla".

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Kinu putuje u četvrtak, 11. maja, a pre bilateralnih sastanaka on će u nedelju i ponedeljak učestvovati na forumu za međunarodnu saradnju u okviru strategije "Jedan pojas, jedan put".

Na ovom skupu će učestvovati predsednici i premijeri 28 država među kojima je i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Ode predsednik Kine! Ispraćen pesmom (FOTO)

"Jedan pojas, jedan put" je velika kineska inicijativa za ekonomsku saradnju usmerena pre svega na oblast Evroazije, ali sa namerom da se u budućnosti proširi i na druge regione.

Predstavnici Kine su izjavljivali da su za saradnju u okviru ove inicijative zainteresovane i zapadne zemlje poput Nemačke i Francuske koje će na forumu predstavljati visoki drzavni zvaničnici, navode "Novosti".

Si Đinping: Nova stranica istorije

Reč je o strategiji pokrenutoj 2013. godine čiji je cilj stvaranje infrastruktrue i bližih odnosa između zemalja Evroazije u okviru razvoja novog Puta svile - koridora za direktnu isporuku robe sa istoka.

---------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store!PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.