Vučić apeluje na smirivanje situacije u Skoplju: Ovo je problem svih nas

Izvor: RTS, 27.Apr.2017, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić apeluje na smirivanje situacije u Skoplju: Ovo je problem svih nas

Ovo što se događa u Makedoniji nije više samo makedonski problem već problem svih nas koji ovde živimo, izjavio je večeras premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić i apelovao na građane Makedonije da probleme rešavaju na miran način.
Aleksandar Vučić je, na pitanje Tanjuga da prokomentariše večerašnje događaje i sukobe u Skoplju, rekao da je uvek kao predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vlade Srbije i kao izabrani predsednik činio sve za održavanje najboljih odnosa između Beograda i Skoplja, između Srbije i Makedonije.

Premijer je rekao da smatra da građani Makedonije dobro znaju i da poštuju način na koji se Republika Srbija odnosila prema građanima Makedonije, ali i prema državi Makedoniji.
"Veoma sam zabrinut zbog svih večerašnjih događaja i moja jedina poruka je, a mislim da ljudi u Makedoniji to znaju, da ih zamolim da sve probleme i nesuglasice rešavaju na miran način, da, ako imam bilo kakvo pravo, kažem da je smirivanje situacije u najvećem interesu Makedonije i njenih građana, a sve druge stvari i problemi mogu da se rešavaju za pregovaračkim stolom, na miran način, u mirnoj atmosferi", istakao je Vučić.
Prema njegovim rečima, ovo više i nije samo makedonski problem, već postaje "problem svih nas koji ovde živimo i bolje da odmah zaustavimo sve probleme i da obezbedimo mir i stabilnost za našu decu".
"Molim sve u Makedoniji, i one koji su mi i poznanici, neki i prijatelji, ali i one koje ne poznajem, da razumeju ovu poruku kao dobronamernu i da ponovo zavladaju mir i sigurnost za sve građane Makedonije, a u Srbiji ćete uvek imati odanog i iskrenog prijatelja", naglasio je Vučić.
Premijer Vučić događaje u Makedoniji prati, sa saradnicima, iz Vlade Srbije, a za sutra je zakazao sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić iz Vlade prati nerede u Skoplju: Uputio poruku Makedoncima! Sutra HITAN SASTANAK službi bezbednosti

Izvor: Telegraf.rs, 27.Apr.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Vladi Srbije, odakle prati situaciju u Makedoniji. On je za sutra, povodom događaja u Skoplju, zakazao hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. Sednica je zakazana za 14 sati...Ovo što se događa u Makedoniji nije više samo makedonski...

Nastavak na Telegraf.rs...

VUČIĆ POZVAO MAKEDONCE NA SMIRIVANJE: Ovo je problem svih nas

Izvor: Kurir, 27.Apr.2017

...Na pitanje Tanjuga kako vidi ovo što se događa u Makedoniji i šta bi bila njegova poruka građanima Makedonije, Vučić je odgovorio: "Kao predsednik vlade Srbije i kao izabrani predsednik Republike Srbije uvek sam činio sve za održavanje najboljih odnosa između Beograda i Skoplja i između...

Nastavak na Kurir...

VUČIĆ POVODOM DEŠAVANJA U MAKEDONIJI: Veoma sam ZABRINUT, molim za MIRNO REŠENJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na smirivanje situacije u Makedoniji..Ovo što se događa u Makedoniji nije više samo makedonski problem, već problem svih nas koji ovde živimo, izjavio je večeras premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić i apelovao na građane Makedonije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.