Vučić: Srbiju da zgazite nećete

Izvor: RTS, 06.Jul.2015, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbiju da zgazite nećete

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće dozvoliti nikome da je gazi i poručio da Srbi svoju veličinu pokazuju i time što su u stanju da se poklone i tuđim žrtvama onako kako se klanjaju i pred svojim. Brine me ššto nam je porastao javni dug zbog pada evra, kao posledica rezultata referenduma u Grčkoj, kaže Vučić.
"Srbiju da zgazite nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Šumadije", rekao je Aleksandar Vučić na otvaranju mosta u Blaznavi.

Kako je rekao u poslednje vreme, neki su rešili da različitim rezolucijama ponovo stavljaju beleg onih koji treba da se stide prošlosti, prenosi Tanjug.
"Mi Srbi svoju veličinu pokazujemo i time što smo u stanju da se poklonimo i tuđim žrtvama onako kako i pred svojim, pred stotinama hiljada poginulih u svim otadžbinskim ratovima. Ali nemojte da nas terate da se osećamo poniženo zato što smo Srbi i zato što smo se junački borili za svoju slobodu" rekao je Vučić.
"Nemojte da nas terate i nemojte da nas gazite jer to vam nećemo dozvoliti ma kako da se zovete i ma koliko da ste jaki. Srbiju da zgazite nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije iz Šumadije jer Srbiju ćemo umeti da štitimo" rekao je premijer.
Kako je naveo, štitićemo Srbiju našim znanjem i pameću, marljivošću, a oni koji misle da je dovoljno da zaprete i kažu da smo mi Srbi valjda jedini krivi za ono što se zbivalo na prostoru bivše Jugoslavije i da zaboravimo i Jasenovac i Jadovno i sva srpska stratišta, u suštini samo govore i pokazuju ko je izazivao mnoge stvari na tom prostoru.
Podvukao je da moramo da radimo još više, da radimo i trudimo se još više da napravimo uspešniju, ekonomski bogatiju Srbiju da bismo imali još veću političku snagu, da bismo mogli da im se suprotstavimo i kažemo da će 99,99 odsto časnih i poštenih Srba nositi sa ponosom crveno-plavo-beli barjak svuda.
"A vama, Englezi, i svima ostalima hvala na velikom prijateljstvu koje ste nam pokazali. Hvala vam mnogo na tome, a mi Srbi čuvaćemo sebe i svoj obraz jer samo sebi samima možemo obraz da ukaljamo", poručio je Vučić.
Ponovio je da poštujemo sve druge žrtve i pokazujemo time da se razlikujemo od drugih koji nikada nisu hteli da odaju počast nijednoj srpskoj žrtvi. "I to je ono u čemu se razlikujemo", naglasio je premijer.
"Otpor Srbije prema rezoluciji biće politički miran" 
Aleksandar Vučić izjavio je da će britanska rezolucija o Srebrenici uticati na Srbiju i region bez obzira na ishod glasanja u Savetu bezbednosti UN, ali da će svaki pokušaj urušavanja Republike Srpske naići na otpor Srbije.

"Ako rezolucija ne bude izglasana, to bi bila dobra vest za Srbiju i region. Ako bude izglasana, to će biti teška vest, ali borićemo se, izgradićemo još mostova i fabrika, ekonomski ćemo ojačati zemlju i, siguran sam, u potpunosti pobediti", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara šta očekuje od predstojeće sednice Saveta bezbednosti UN.
Premijer je dodao da je Srbija mala zemlja, da nema prava da očekuje nešto od velikih sila, već samo od sebe, svoje vlade i naroda. Prema njegovim rečima, srpski narod će ponosno i uspravne glave ići svuda.
"Predstavljaćemo se kao Srbi, nećemo ni od koga kriti kome pripadamo jer nismo krivi. Pogotovo nije krivo 99,99 odsto Srba kojima bi neko lepio etiketu kolektivne krivice", rekao je Vučić.
Na pitanje novinara koja je politička pozadina donošenja rezolucije Velike Britanije, Vučić je rekao: "Pošto samo na tome insistiraju, a drugo ih ne zanima, nedvosmisleno je da imaju političku nameru da to zloupotrebe".
Dodao je da ostaje da se vidi da li će to dovesti do dodatnih pritisaka na Republiku Srpsku, a kasnije i na Srbiju.
"U svakom slučaju, znaćemo kako na to da odgovorimo – radom i marljivošću. I do sada se nismo plašili da tako moćnoj sili kažemo da se ne slažemo sa njom i da ne mogu da nas nateraju da prihvatimo da sebe ponižavamo, ako oni već hoće da nas ponižavaju", rekao je Vučić.
Premijer je dodao da će otpor Srbije britanskoj rezoluciji o Srebrenici biti politički miran, kao i svaki pokušaj urušavanja i uništavanja Republike Srpske.
"Srbija je dužna po Dejtonskom sporazumu da štiti Republiku Srpsku i taj posao ćemo obaviti čuvajući mir i stabilnost u regionu", rekao je Vučić.   
"Srbija nije pred bankrotom"
Premijer Aleksandar Vučić tvrdi da Srbija nije pred bankrotom i da će biti potpuno zdrava, finansijski ojačana i pristojna zemlja. 
"Srbiju smo od toga spasli. Srbija nije pred bankrotom. Srbija će uskoro biti potpuno zdrava, normalna, finansijski ojačala zemlja, zemlja koja će moći da zapošljava svoje ljude. Srbija će da bude pristojna zemlja onako kako smo sanjali", rekao je Aleksandar Vučić. 
Najavljući nove investicije, premijer je poručio da sada imamo novca i možemo da ga ulažemo.
"Ne dugujemo ga kao država nikome samo zato što smo krenuli da provodimo teške mere, zato što smo bili odgovorni i ozbiljni, zato što nismo išli onim – dođi u selo, obećaj, pa nemoj da ispuniš", kaže Vučić.
Ponovio je da je Srbija u prvih nekoliko zemalja u Evropi po visini fiskalnog deficita i po tome kako smo uspeli da se izborimo sa tim da nemamo para u budžetu.
"Mi ih danas imamo, ali i dalje štedimo da bismo ih imali još više i da bismo mogli da ulažemo u infrastrukturu", rekao je Vučić navodeći da je njegov posao i da brine o državnom novčaniku.
"Moj posao je da se, kada odem sa vlasti, neko drugi ne suoči sa bankrotom kao što se suočavaju neke zemlje danas u Evropi", poručio je Vučić.
Premijer Vučić obišao je prethodno vinariju PIK "Oplenac" i informisao se o radovima na proširenju te vinarije. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Srbi su veliki, niko nas neće gaziti

Izvor: Mondo, 06.Jul.2015

Premijer Aleksandar Vučić poručio u vezi rezolucije o Srebrenici da Srbi svoju veličinu pokazuju i time što su u stanju da se poklone i tuđim žrtvama onako kako se klanjaju i pred svojim...Foto: Tanjug, Dragan Stanković..Premijer Srbije izjavio je danas da će britanska rezolucija o Srebrenici...

Nastavak na Mondo...

Vučić: Srbiju da zgazite nećete, otpor prema rezoluciji politički miran

Izvor: Prva.rs, 06.Jul.2015

"Srbiju da zgazite nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije, iz Šumadije, jer Srbiju ćemo umeti da štitimo", rekao je Vučić na otvaranju mosta u Blaznavi.. Kako je rekao, u poslednje vreme neki su rešili da različitim rezolucijama ponovo stavljaju beleg onih koji treba da se stide...

Nastavak na Prva.rs...

Srbija neće dozvoliti da je gaze

Izvor: Šumadija Press, 07.Jul.2015, 10:51

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće dozvoliti nikome da je gazi i poručio da Srbi svoju veličinu pokazuju i time što su u stanju da se poklone i tuđim žrtvama onako kako se klanjaju i pred svojim...– Srbiju da zgazite nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije, iz Šumadije,...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.