Vučić: Srbija želi da pomogne mostarskim Srbima

Izvor: B92, 12.Apr.2016, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija želi da pomogne mostarskim Srbima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio se danas u Mostaru da Srbija želi da pomogne mostarskim Srbima koliko može.

Vučić se u Mostaru sastao s vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem, posetio je Sabornu crkvu i sastao se sa predstavnicima srpske zajednice u Mostaru.

"Razgovarao sam dugo sa predstavnicima Srba i sa vladikom i upoznao sam se dodatno sa celom situacijom u Hercegovini i Mostaru. Posebno mi je drago da Srbi žele da ostanu da žive u Mostaru. Ima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ih između četiri i pet hiljada, želeli smo da ih bude i više. Pred rat u BiH u Mostaru ih je bilo oko 30.000", kazao je Vučić novinarima.

On je naveo da Srbija želi da pomogne mostarskim Srbima, onoliko koliko može, određenom vrstom pomoći za poljoprivredu, kao i za obnovu Sabornog hrama.

"Nikada ovo ne bih rekao da to nisam obećao. Pomoći ćemo sa značajnom sumom novca, ali moram da razgovaram i sa ostalim ministrima, a vi znate da ono što obećam ja i ostvarim", rekao je Vučić.

Vladika Grigorije je rekao kako je poseta premijera Srbije Mostaru veoma značajna, navodeći da su Srbi sada manjinski narod u tom gradu.

"Naš utisak posle razgovara sa premijerom Srbije je da on svojom posetom iskazuje svoju brigu i ljubav prema nama. Mi smo autohton narod u Mostaru i u dolini Nereteve i naravno da znamo da su takvi isti narodi i Bošnjaci i Hrvati. Ako ne bude života za Srbe, neće ga biti ni za druge", kazao je vladika Grigorije.

Premijer Srbije boravi u Mostaru gde se održava Međunarodni sajam privrede.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.