Vučić: Srbija opredeljena za dijalog i saradnju

Izvor: RTS, 23.Maj.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija opredeljena za dijalog i saradnju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija opredeljena da doprinese obnovi poverenja dijaloga i saradnje u regionu.
Posle sastanka sa predsednikom Srpskog nacionalnog veća (SNV) Miloradom Pupovcem Vučić je naveo da je Srbija posvećena očuvanju stabilnosti.

"Naročito smo posvećeni očuvanju stabilnosti koja se u poslednje vreme suočava sa ozbiljnim izazovima", napisao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vučić na svom Tviter nalogu, preneo je Tanjug.
Kako je prethodno saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima Vučić i Pupovac su ocenili da je intenziviranje komunikacije i saradnje srpske i hrvatske vlade od presudne važnosti za rešavanje svih otvorenih pitanja, pa i onih koji se tiču položaja Srba u toj zemlji.
Vučić i Pupovac su razmenili mišljenje i o rešavanju teškoća s kojima se Srbi u Hrvatskoj u poslednje vreme susreću.
Pupovac je Vučiću zahvalio na iskrenoj podršci za unapređenje položaja Srba u Hrvatskoj i za jasnu opredeljenost vlade za saradnju sa Vladom Hrvatske.
Premijer Vučić je ponovo istakao svoju spremnost, kao i spremnost Vlade Srbije, na punu saradnju sa Vladom Hrvatske radi unapređenja bilateralnih odnosa, kao važne pretpostavke za stabilnost u celom regionu.
"Srbija je opredeljena da doprinese obnovi poverenja, dijalogu i saradnji u regionu, i posebno stabilnosti koja se u poslednje vreme suočava sa ozbiljnim izazovima", naglasio je Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ UGOSTIO PUPOVCA: Srbija za dijalog i saradnju u regionu

Izvor: Kurir, 23.Maj.2015

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je Srbija opredeljena da doprinese obnovi poverenja dijaloga i saradnje u regionu...Posle sastanka sa predsednikom Srpskog nacionalnog veća (SNV) Miloradom Pupovcem Vučić je naveo da je Srbija posvećena očuvanju stabilnosti..."Naročito...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.