Vučić: Srbija neće biti parking za migrante

Izvor: B92, 13.Feb.2017, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija neće biti parking za migrante

Beograd -- Sve što možemo mi činimo za izbeglice, Srbija ih prima, pokazuje u tome humano lice, rekao je premijer Vučić nakon sastanka sa Sebastijanom Kurcom.

Ipak, Vučić je naveo da Srbija ne može da bude parking za migrante, niti može sama da plaća tu cenu.

Premijer je takođe naveo da je Srbija zahvalna Austriji na podršci i pomoći u migrantskoj krizi.

“Srbija je, za razliku od nekih drugih zemalja u regionu, koje su obećale da će primiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pet i deset hiljada izbeglica, a nisu primile nijednu i još su ih proterivale, suprotno tome primila svakoga, te da u ovom trenutku gotovo sve izbeglice borave u prihvatnim centrima”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa ministrom inostranih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom.

“Ima i onih drugih, danas je takvih oko 500, koji ne žele da idu tamo, a problem je što neki to ne žele, jer tako lakše dolaze do krijumčara, koji onda mogu da ih preko Hrvatske odvedu u neku od zemalja EU”, dodao je Vučić.

On navodi da je u tom smislu zadovoljan na razumevanju, ali i na pomoći Austrije, i materijalnoj i druge vrste, pre svega u policajcima koji su pomažu na graničnim prelazima.

"Zahvalni smo na podršci Austrije i na vozilima i jedva čekamo još bolju saradnju", poručio je Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.