Vučić: Postoje strašni dokazi za zločine Haradinaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2017, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Postoje strašni dokazi za zločine Haradinaja

Srbija će kao država goniti sve ratne zločince, rekao je Vučić.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija goniti bivšeg komandanta OVK i lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja navodeći da za njegove zločine postoje "strašni dokazi".

Srbija će kao država goniti sve ratne zločince, rekao je Vučić gostujući na TV Pink.

- Ono što je važno je da Srbija postoji kao država, a ako neće da goni za ratne zločine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i zločince onda i ne postoji, rekao je Vučić.

On je gostujući u emisiji zajedno sa direktorkom Centra za evroatlantske studije (CEAS) Jelenom Milić, koja je iznela niz zamerki na rad sudstva posebno pomenuvši to što nisu izručena tri člana Srpske radiklane stranke na zahtev Haškog tribunala, rekao da poštuje odluku našeg suda i da u tu odluku neće da se meša.

- Da je bila drugačija i da je sudija doneo odluku da se oni izruče i tu odluku bi poštovao, rekao je premijer.

Kako je rekao nikada ne komentariše sudske odluke, ni one Kariću, ni za Dinkića, ni u procesu protiv Miškovića, ali je dodao da lično misli da je sudija u slučaju tri radikala ispravno postupio kada je rekao da nisu ispunjeni uslovi za izručenje.

Direktorka CEAS je dodala i da zvaničnici sa Zapada neće da se viđaju sa predsednikom RS Miloradom Dodikom kao i da izbegavaju načelnika generalštaba VS generala Ljubišu Dikovića, na šta je Vučić rekao da njemu niko ne može da kaže sa kim da se viđa a da svoj posao radi u najboljem interesu Srbije i njenih građana.

U tom smislu podvukao je da se viđa i sa američkim potpredsednikom DŽozefom Bajdenom, ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a da se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel video 10 puta, više nego bilo ko drugi iz Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.