Vučić, Pajtić i još dvoje poslanika podneli ostavke

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić, Pajtić i još dvoje poslanika podneli ostavke

Beograd - Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije primio je danas ostavke četvoro narodnih poslanika, izabranih na izborima 16. marta.

Nadležno skupštinsko telo konstatovalo je da su ostavke na poslaničku funkciju podneli mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, generalni sekretar Skupštine Srbije Jana Ljubičić, kao i poslanik Miodrag Stojković.

Odbor će o ovome izvestiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Narodnu skupštinu koja će konstatovati ostavke.

Prema Zakonu o izboru narodnih poslanika, ako poslaniku na ovaj način prestane mandat, taj mandat pripada političkoj stranci sa čije je liste poslanik bio izabran.

U ovom slučaju su to liste Demokratske stranke i Srpske napredne stranke, a mandat se dodeljuje kandidatu na izbornoj listi za koga stranka nije prethodno dobila mandat.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.