Vučić: O novom premijeru ću razmišljati u aprilu i maju

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Mar.2017, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: O novom premijeru ću razmišljati u aprilu i maju

Predsednički kandidat vladajuće koalicije i premijer Srbije Aleksandar VUčić izjavio je večeras da će primopredaja dužnosti predsednika Srbije biti krajem maja, i da će - ukoliko pobedi - tokom aprila i maja odlučiti ko će biti novi predsednik Vlade.

"Ako pobedim, u aprilu i maju ću razmišljati o tome ko će biti premijer, a to će biti neko ko je vredan, marljiv i ko će razumeti šta govore ekonomisti, i umeti da poštuje tu vrstu kritike", rekao je Vučić na TV Prva, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u emisiji sa ekonomistom Draganom Đuričinom i s predsednikom Fiskalnog saveta Pavlom Petrovićem.

Vučić je rekao da se on i njegov tim "nisu brecali" na izjave ekonomista, ni kada se nisu slagali s njima.

"Primopredaja, ko god pobedio, između bivšeg i budućeg predsednika biće tek krajem maja", rekao je Vučić odgovarajući na konstataciju da je večeras poslednji put kao premijer govorio o ekonomiji.

Na konstataciju da istraživanja pokazuju da će pobediti na izborima, Vučić je rekao da su "rezultati na ivici", i da će se videti kako će sve izgledati.

Upitan da prokomenariše ocene da je predizborna kampanja prljava, i napade na članove porodice pojedinih predsedničkih kandidata, Vučić je rekao da to nikada nije radio, već da su članovi njegove familije bili izloženi najbrutalnijim napadima.

"Godinama, mesecima, nedeljama i danima, ...hvala onima koji su smogli hrabrosti da kažu da je moja porodica meta najbrutalnijeg napada ...udarajte, udarajte, niko mi ništa ne može, jer narod prepoznaje rad i posvećenost poslu", rekao je Vučić i upitao da li oni koji to čine, misle da će napadima na njegovu porodicu nešto postići.

Vučić je dodao da je zvaničnik SNS Milenko Jovanov izjavom o supruzi predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, Nataši, pokušao da reaguje na "najbrutalnije reči jednog od dosovskih kandidata" koje je izgovorio na račun njegove porodice, u nameri da pokaže kako je sve to besmisleno.

"Meni se to dogodilo hiljadu puta i nikada nisam dobio izvinjenje", rekao je Vučić i upitao šta još treba da uradi.

"Ako mislite da ono nije dovoljno, recite šta je još potrebno. Neću da vas podsećam da je moj brat čak i kada je izubijan pred očima kamera, bio meta kriminalizacije, a da se to nekome drugom desilo, bio bi svetac", ocenio je Vučić.

"Oni će nastaviti napade, a ja ću nastaviti čistu i pozitivnu kampanju, u mojim spotovima se govori o radu, a u njihovim je sve negativno, tiče se mržnje prema meni i jednom delu Srbije", rekao je Vučić i dodao da će sve protivkandidate pobediti marljivošću.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u Nišu: Otvaraćemo fabrike

Izvor: JUGpress.com, 23.Mar.2017, 08:56

NIŠ..Predsednički kandidat  vladajuće koalicije i sadašnji premijer Aleksandar Vučić održao je danas predizborni miting u Nišu...Predsednik SPS-a I potpredsednik Vlade Ivica Dačić rekao je da  “dobro zna” šta misle gradjani Srbije...“Dobro znam šta misle građani uga Srbije. Ovde...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.