Vučić: Nema razgovora jezikom ultimatuma

Izvor: RTS, 23.Jul.2014, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nema razgovora jezikom ultimatuma

Premijer Aleksandar Vučić istakao je da sa Srbijom danas niko ne razgovara jezikom ultimatuma, niti bi on lično tako nešto dozvolio.

Kako je naveo, Vlada Srbije vodi politiku EU integracija, ali je i dobila poverenje građana da vodi politiku dobrih odnosa i sa Ruskom Federacijom, prenosi Tanjug.

"Naši prijatelji sa nama ne razgovaraju jezikom ultimatuma. Niko sa mnom ne razgovara na taj način, a ja pre neću da budem predsednik srpske vlade nego da tako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nešto dozvolim", rekao je premijer novinarima, nakon što je posadio drvo mira u beogradskoj Nadbiskupiji u znak obeležavanja predaje austrougarskog ultimatuma Srbiji, uoči početka Prvog svetskog rata.

Predsednik vlade je naveo da svakako postoje različitite vizije o nekim stvarima, kao što je "Južni tok", ali je istakao da i Srbija ima nekoliko pitanja.

Kako je naveo, to je dobar ugovor za nas: "Potekao gas ili ne, on nam obezbeđuje 350 miliona evra i neka mi neko kaže gde ćemo da zaradimo tih 350 miliona evra".

"Neka nam neko kaže kako to da objasnim našim građanima", rekao je Vučić.

Poručio je da se Srbija nalazi na evropskom putu od kojeg neće odustati, da će biti stvari na koje možda neće moći da odgovori u skladu sa očekivanjima, ali da će se truditi.

Vučić je poručio da će do 4. avgusta predstaviti rezultate rada vlade i da će građanima prezentovati da je 95 odsto od onoga što je obećano u ekspozeu i urađeno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.