Vučić: Neka nas Hrvati puste i neka nas ne diraju

Izvor: B92, 20.Mar.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Neka nas Hrvati puste i neka nas ne diraju

Ljig -- Premijer Aleksandar Vučić nije hteo da komentariše poruke hrvatskih zvaničnika da bi Zagreb mogao da blokira pregovore Srbije.

On je naveo da se trudi da "oćuti na provokacije", te da je najviše što će reći da ih ne razume uvek.

"Priznajem da ne razumem uvek hrvatske zvaničnike i to je najteže što ću o njima da kažem", rekao je premijer, odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska obnovljene škole u Ljigu.

O blokadi pregovora, kojom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preti Zagreb, najteže mu je da govori, jer se, dodao je, trudi da oćuti na provokacije.

"Samo neka nas puste i neka nas ne diraju, a mi nećemo nikoga kritikovati i napadati", naveo je Vučić, i dodao da on ne brine zbog pretnji i kritika, već je zabrinut zbog prava Srba u Hrvatskoj.

"Ćutao sam i kad su zvaničnici dozvolili crnokoušuljišima da se šetaju po centru Zagreba, jer sam hteo dobre odnose s komšijama", poručio je Vučić, primetivši da je prećutao sve pridike, i to ne zato što se plašio, već zato sto je mislio da su stabilnost i mir klljučni za region i za narod u Srbiji.

Nastaviću da se tako ponašam, dodao je Vučić i poručio:

"Ne želimo svoju snagu nikome da pokazujemo, ali nećemo da dozvolimo nikome da nas unižava, ponižava, to ne smemo i nećemo da dozvolimo".

Kako je primetio, Hrvatska je članica EU i Unija ne reaguje na neke stvari koje se čine u toj zemlji ili recimo Poljskoj, a da se to dogodilo u Srbiji reakcije bi već bile drastične.

"Ali, za nas je to dobro, jer mi želimo da budemo bolji nego što smo danas, a ne da se merimo vrednostima koje su davno prošle", zaključio je Vučić.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Hrvatska Srbiji šalje pretnje ničim izazvana, pri čemu preti ćorcima, a trebalo bi da obrati pažnju jer u EU već ima primedaba na ton koji postoji u Zagrebu.

Posle lekcije o Šešelju, Zagreb je po principu red politike - red prava, Beogradu poručio da hrvatsku saglasnost za otvaranje poglavlja 23. neće lako dobiti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.