Vučić: Možda odem u Albaniju na utakmicu

Izvor: Mondo, 31.Avg.2015, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Možda odem u Albaniju na utakmicu

Cilj svega što radimo u odnosu sa zemljama u regionu jeste poboljšanje ekonomije i bolji život građana, rekao premijer Srbije Aleksandar Vučić. Premijer kaže da će u oktobru možda otići u Albaniju na fudbalsku utakmicu Srbija-Albanija.

Foto: Tanjug, Rade Prelić

"Okrenuli smo novi list. Ako uspemo da pokažemo drugačiju volju i drugačiji pristup, pokazaće se rezultati pre svega u ekonomiji, jer je cilj svega što radimo poboljšanje trgovine, izvoza i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ekonomije", rekao je Vučić u televizijskoj emisiji u kojoj je učestvovao i albanski premijer Edi Rama.

Odnos Srba i Albanaca nije najveći problem

Vučić je, povodom potpisivanja sporazuma Beograda i Prištine, rekao da je to jedini mogući put. "Šta je alternativa? Da uzmemo puške? Niko nema razloga za slavlje ili tugovanje. Postignut je kompromis", rekao je Vučić. Premijer je istakao i da odnos Srba i Albanaca nije najveći problem.

Albanci su dobrim delom imali rasistički stav prema Srbima i obrnuto, istakao je Vučić.

"Nisam siguran da se to promenilo. Da bi se to promenilo moramo da radimo zajedno i da sarađujemo. Odnosi Srbije i Albanije su kičma odnosa u regionu", naveo je Vučić.

Rama je naveo da je sada potrebno raditi i ispravljati greške načinjene u poslednjih četvrt veka i ranij.

"Sada treba da radimo da ne bismo narednih 25 godina plakali zbog onoga što nismo uradili", rekao je Rama. 

U emisiji je učestvovao i bivši šef diplomatije Savezne Republike Jugoslavije Goran Svilanović.

Emisija je snimljena nedavno u Beču, posle samita država zapadnog Balkana.

VUČIĆ I RAMA NA UTAKMICI ALBANIJA-SRBIJA

Vučić je rekao da ga je Rama pozvao na fudbalsku utakmicu Srbija-Albanija i da će, ako bude mogao, prihvatiti taj poziv i u oktobru sa albanskim kolegom gledati utakmicu.

Premijer Srbije je istakao da je siguran da srpski navijači neće napraviti incident poput onog na utakmici u Beogradu, kada je dron sa zastavom velike Albanije prekinuo meč.

Rama je istakao da su Srbija i Albanija nedavno "umalo zaratile zbog fudbalske lopte", a da danas razgovaraju o stvarima koje su ranije bile nezamislive.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.