Vučić: Koriste Šešelja da bi kaznili Vladu Srbije

Izvor: Kurir, 31.Mar.2015, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Koriste Šešelja da bi kaznili Vladu Srbije

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je negde, neko pogrešno izračunao da je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj faktor koji može da uzdrma njega i Vladu Srbije, pa je počeo da ga koristi kao strašilo iz kutije.

"Nema tu ni prava ni pravde, a nema, nažalost ni Vojislava Šeselja. Ima samo pogrešnih pokušaja da se kazni Vlada Srbije, i njena politika", ocenio je Vučić u autorskom tekstu za Politiku povodom odluke Tribunala da se Šešelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vrati u Hag.

Prema oceni Vučića, celom Balkanu, posle svega što je doživeo, potrebna je politika otvorenih karata, jasna i nedvosmislena. Premijer je dodao da on i Vlada Srbije uravo takvu nedvosmislenu politiku imaju nameru i da sprovode.

"Ona (otvorena, jasna, nedvosmislena politika) je naša legitimacija i mogu svakome, u svakom trenutku da je pokažem bez ikakvog straha. Nemam nameru da je krijem, .... pošto sam dobio na izborima. Zato danas, mogu mirno da poručim i drugima da prestanu da se kriju iza kutija i u kutijama, već da izađu pred građane Srbije i kažu šta hoće od njih", rekao je Vučić.

Premijer je naveo da Srbija ima samo jednu važnu i veliku obavezu a to je da očuva stabilnost, obezbedi nastavak ekonomskih reformi i poštovanje političkih sloboda.

"Svaka odluka koju budemo donosili, a neće biti nemoralna kao sve političke odluke Haškog tribunala, imaće za cilj samo jedno, očuvanje stabilnosti u našoj Srbiji i ništa više", kazao je Vučić u tekstu pod naslovom "Koriste Šešelja da bi nas kaznili".

(Politika/Beta)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.