Vučić: Ime premijera 11, 12. ili 13. juna

Izvor: RTS, 22.Maj.2017, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ime premijera 11, 12. ili 13. juna

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se ime novog premijera znati 11, 12. ili 13. juna, dok će inauguracija predsednika biti posle 20. juna, te da u opticaju za premijera nisu samo tri imena, kako se piše u medijima, već više.
Dodao je da će dužnost predsednika preuzeti 30. ili 31. maja u skladu sa zakonom, kada formalno postaje predsednik.

Na pitanje da li je tačno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su glavni kandidati za premijera Ivica Dačić, Dušan Vujović i Ana Brnabić, Vučić je rekao da ima još nekih.
"Niste nikoga stavili iz SNS-a, postoje tri mogućnosti, da to bude neko iz SNS-a, zatim da to bude Ivica Dačić kao predsednik SPS-a ili da to bude neko od nestranačkih kandidata. To su tri opcije. Šta je najbliže, videćete 11-12. juna. Ja se, inače, tu nasmejem, jer koga god budem izgovorio i ko god bude izabran, za deo javnosti biće najgori i najbrutalnije napadan", naveo je Vučić.
Bez direktnog odgovora na pitanje ko su kandidati iz redova SNS-a – da li je među njima i Nikola Selaković?
"Nikola je vredan i sposoban čovek kao i Miloš Vučević i mnogi drugi", kaže premijer.
"Inauguracija je svečanost da označimo novu političku eru. To će biti iza 20. juna", istakao je Vučić.
"Ime premijera ćemo znati 11, 12. ili 13. juna", rekao je Vučić i dodao da bi, kada bude svečana inauguracija, voleo da kao predsednik dočeka i nove ministre.
Zaključio je, međutim, da "koga god da izabere, taj će biti u delu javnosti brutalno napadan".
Vučić je ponovio da će građani Srbije imati značajno veća primanja, a biće povećan i minimalac.
Primetio je da ga zbog toga već napadaju, jer navodno je time protiv MMF-a i drugih finansijskih institucija i stručnjaka.
"To će biti urađeno u skladu sa rezervama i mogućnostima koje imamo i to tako da nijednog trenutka ne ugrozimo fiskalnu stabilnost", rekao je Vučić novinarima nakon predavanja koje je održao na Fakultetu za bezbednost.
"To radimo da bi ljudi mogli da žive lepše i bolje", dodao je premijer.
U svakom slučaju, kako je rekao, još preostaju razgovori sa poslodavcima o toj temi.
"Ako su Srbi u Hrvatskoj zadovoljni, ja sam još zadovoljniji"
Ne želeći da komentariše jučerašnje lokalne izbore u Hrvatskoj, premijer Aleksandar Vučić je rekao da je zadovoljan ako su Srbi u Hrvatskoj zadovoljni rezultatom koji su ostvarili.
"Ne pada mi na pamet da ih komentarišem, zadovoljan sam što su Srbi zadovoljni svojim, nešto boljim. Ako su oni zadovoljni, ja sam još zadovoljniji", rekao je Vučić.
Dodao je da može da komentariše izbore u Srbiji, ali da ga za to više niko ne pita, jer je postalo uobičajeno da SNS osvoji najviše glasova.
Vučić se uzdržao, nije hteo da komentariše što je, kako su preneli mediji, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović sa dvojicom ministara na putu, u Francuskoj, pevala Tompsonove pesme, rekavši samo da sa Hrvatskom želi normalne i pristojne odnose.
"Ako bih i kada bih pokušavao da stignem da odgovorim na sve čudne stvari koje dolaze iz Hrvatske, od Stepinca do Tompsona, plašim se da ništa ne bih mogao da uradim za zemlju", rekao je Vučić novinarima.
Kako je rekao, uzdržava se od komentara, ali je dodao da želi da Srbija ima normalne i pristojne odnose sa Hrvatskom.
Zabrinut za regionalnu stabilnost, objašnjava i zašto je važno da Srbi na Kosmetu budu jedinstveni i da glasaju za listu Srpska.
"Zato što pojedine svetske sile i Albanci kupuju ljude, da bi mogli da izglasaju vojsku Kosova", kaže Vučić.
Reaguje na izjavu američkog ambasadora Kajla Skota koji je rekao da ne razume šta će Srbiji ruski migovi.
"Interesantno mi je da on tumači šta je Srbiji potrebno, verujem da naša ambasada u Vašingtonu neće izlaziti sa tim stavovima u američku javnost, šta je potrebno američkoj vojsci", rekao je Vučić.
"Ostavka kad dođe vreme"
Vučić je izjavio da će ostavku na mesto predsednika SNS-a dati kada to bude smatrao neophodnim, uz poruku svima onima koji imaju problem da nekoga drugog dovedu na vlast da "taj film" neće gledati još neko vreme.
Na pitanje da li će, "po tradiciji", podneti ostavku na mesto predsednika stranke, podsetio je da je već rekao da će podneti ostavku i na koji način uz podsećanje da Boris Tadić, na primer, to nije učinio, a da ga to niko tada nije ni pitao.
Vučić je u tom smislu poručio onima koji bi nekoga drugoga da dovedu na vlast, ali imaju problem što njega narod bira, da "taj film" još neko vreme neće moći da gledaju, ali i da će "slične probleme" imati i sa budućim predsednikom SNS-a kao sa njim.
Naveo je da nekadašnji ombudsman Saša Janković nije hteo da podnese ostavku ni dan pred izbore, iako je SNS upozoravala da se tri godine bavio poltikom, što je, kako je istakao, nespojivo sa funkcijom koju je obavljao i pritom je to suprotno zakonu.
To im nije smetalo, dodao je Vučić.
"Biće kažnjeni svi zbog kojih kasni KC 'Niš'"
Premijer Aleksandar Vučić kaže da će svi koji su odgovorni što kasni završetak radova i otvaranje nove zgrade u KC "Niš" biti kažnjeni.
"To je stvar koju ne mogu da tolerišem. Svaka sednica Vlade počinje i završava se pitanjem o KC 'Niš'", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.
Objasnio je kako funkcioniše mehanizam nameštanja tendera.
"Kompanija se dogovori sa ljudima iz vlasti da daju najnižu cenu na tenderu, a odmah iza toga se napravi aneks o povećanju cena za osam do deset miliona", objasnio je Vučić.
Dodao je da je došlo do promene vlasti u Srbiji, da nije dao da se pravi aneks ugovora, te da su "cedili podizvođače koji ne mogu da isporuče proizvod za tako mali novac".
"Zato radovi kasne. Biće kažnjeni svi koji su učestvovali u tome", rekao je premijer i podsetio da uskoro kreću tenderi za rekonstrukciju KC Srbije, KC Kragujevac, KC Vojvodina.
Komentarišući jutrošnja dešavanja ispred KBC "Dragiša Mišović", gde su pripadnici pokreta "7 zahteva" uzvikivali "Lopovi, lopovi" i "Zdravstvo nije SMS i SNS", on se zapitao kakve veze ima Vlada Srbije i SNS sa dešavanjima u KBC "Dragiša Mišović".
"Pomogli smo mnogima kojima nisu pomogli, oni koji su opljačkali njihov grad i njihovu firmu, a sada nama drže moralne pridike", rekao je Vučić.
Upitao je šta je krivica Vlade Srbije, da li to što izvršitelji nisu došli da plene imovinu bolnice i što to nisu dozvolili i što su stali na stranu zaposlenih.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić potvrdio: Ime premijera 11, 12. ili 13. juna

Izvor: BKTV News, 22.Maj.2017

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ime premijera znati 11, 12. ili 13. juna, da će inauguracija predsednika biti posle 20. juna, te da u opticaju za premijera nisu samo tri imena, kako se piše u medijima, već više...On je dodao da će dužnost predsednika preuzeti 30. ili 31. maja...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.