Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Feb.2016, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: I Srbija je uhvatila dobar kurs

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas na "krštenju" rečnog putničkog kruzera u brodogradilištu Vahali u Sremskoj Mitrovici,da je vlada spremna da podrži nove projekte i dodatno zapošljavanje radnika.

Vučić je rekao da način rada u brodogradilištu pokazuje dualno obrazovanje na delu, budući da tu na praksu dolaze učenici srednjih škola, te da je takav način rada budućnost Srbije.

"Ovo su dani kad ne možete da sakrijte osmeh, sreću i zadovoljstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jer se vide rezultati", rekao je Vučić i zahvalio mitrovačkim radnicima, ocenivši da su ovim projektom najavili novo vreme, novu hrabrost i novo znanje.

"Zbog vas i naših holandskih prijatelja, svi se u Srbiji danas osećamo ponosno", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je vlada spremna da podrži nove projekte i da uloži i dodatni novac, iako, kako kaže, više voli da od stranih kompanija uzima porez.

"Ako bude potrebe, spremni smo da podržimo ideju o dodatnom zapošljavanju u Vahaliju jer bi to bilo dobro za ceo mitrovački kraj", rekao je Vučić.

On je istakao da je danas važan dan za Srbiju jer je, ocenio je, izgradnja broda početak velikog puta koji se nastavlja zahvaljujući našim radnicima i dodao da se ka novim otkrićima i napretku krećemo upravo zahvaljujući hrabrosti, velikom radu i znanju radnika koji su tom projektu doprineli.

"To su najveći plodovi posla koji ste završili. Bez toga bi naša Srbija ostala nasukana i napuštena, bez cilja i kursa, zaustavljena u vremenu i prostoru i svi bi čekali da potone", rekao je Vučić.

Zato je još jednom zahvalio radnicima na marljivosti i psovećenosti, sa uverenjem da će napraviti još mnogo takvih brodova.

"Znanje koje ste pokazali je ona moć koja našoj Srbiji pomaže da ostane na kursu i izbegne sve vrtloge", rekao je Vučić.

On je naveo da svako ko bude upravljao "brodom", odnosno Srbijom, morati da ima hrabrost i da obezbedi ljudima da mogu da rade i da zarade, a ko ne bude imao te kvalitete i brinuo o posadi i putnicima, i ko ne bude obezbedio da rade i pokazao da ceni znanje - taj neće moći da upravlja.

Vučić je danas obišao je danas Brodogradilište Vahali u Sremskoj Mitrovici i prisustvovao svečanom "krštenju" rečnog putničkog kruzera, vrednog 20 miliona evra.

Brod "MPS Thomas Hardy", u vlasništvu švajcarske kompanije "Scylla AG", dugačak je 135 metara, širok 11,45 metara, a težak 1.100 tona.

Nacionalne penzije samo onima koji zaslužuju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nacionalne penzije ostaju, a da će ubuduće postojati mogućnost da se ona dodeljuje samo u slučajevima kad postoji apsolutna saglasnost i sigurnost da je neko zaslužuje.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da će amandmanima biti popravljen Zakon o kulturi, tako da nacionalne penzije ostanu.

Govoreći o zloupotrebama kojih je ranije bilo, posebno političkih, i kad su nacionalne penzije dobijali neki koji ih nisu zasluživali, Vučić je rekao da će ubuduće princip biti da ih dobiju samo oni koji su zadužili zemlju.

"A ne da političari, kad su na vlasti, donose odluke da neko treba da dobije penziju jer će da pomogne u kampanji ili da napravi neku svoju mrežu, kao što su to ranije radili, već da to treba da bude redak slučaj i da cela nacija u svakom trenutku može da bude saglasna sa takvom odlukom", rekao je Vučić.

On je ocenio da je to normalan, razuman i raconalan pristup.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.