Vučić: Elita je protiv Vlade Srbije

Izvor: B92, 02.Mar.2015, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Elita je protiv Vlade Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić napisao je u autorskom tekstu za “Blic” da mu se čini da je problem odsustvo želje da se ode u budućnost.

On je naveo da neki put pomisli kako problem Srbije nisu ni njena prošlost, niti sadašnjost.

"Budućnost je previše neizvesna, zahteva previše truda, zavisi od nas samih, traži da joj posvetimo i vreme i rad, jednom rečju previše je zahtevna, bar za nas", naveo je Vučić u autorskom tekstu "Moj odgovor Njima". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Predsednik vlade je rekao da vlada bez obzira na priče o tome da je sveprisutna, da sve kontroliše i da utiče na sve u društvu i državi, nema podršku društva ili najelitnijeg dela u onome što je osnov svake budućnosti.

“Osuđeni smo na to da sanjamo sami”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, rad nije ideologija, mnogo traži od svakoga od nas i zato jeste lakše baviti se nekim drugim.

"Pa kada dođe Vladimir Putin - aha, prodali su se Rusima. Odustali su od Evrope i ugrozili budućnost moderne Srbije. Kada dođe Toni Bler - aha, ulazimo u NATO, ili pričamo o medijskim manipulacijama. Valjda znaju šta bi oni radili, o čemu bi oni razgovarali", naveo je Vučić.

On je naveo i o čemu je pričao sa nekim od najpoznatijih gostiju.

"I kome da objasniš da su teme, sa Putinom, bile reforme i investicije, dakle rad, i da je osnovna tema sa Blerom bila efikasnost, opet u radu. I da je osnovna tema sa Evropom - rad, i da sa Kinom, Azerbejdžanom, Ujedinjenim Emiratima... Opet razgovaramo - o radu", naveo je Vučić.

On je naglasio da deo Srbije, "ujedinjen u svojim sumanutim ideologijama, živi od priča".

"Hrani se njima, navučena je na njih više nego na bilo koji porok koji se može zamisliti", istakao je Vučić.

Zato se danas, smatra premijer, niko i ne bavi rezultatima ove vlade, niti ijednim podatkom koji govori o tome da je to, što smo radili, dalo rezultate.

"To priznanja dolaze iz sveta, i to onog njegovog najvrednijeg i najrazvijenijeg dela. Važnije je, bar prema naslovima u novinama, ukrajinski scenario (o tom scenariju govorio je samo jedan od lidera bivšeg režima), i Putinov udar na Srbiju, i to što ćemo, sigurno, ponovo biti poplavljeni, i to što 300.000 Srba razmišlja o samoubistvu...", naveo je Vučić.

U nastavku teksta premijer je uputio poruku “besposlenim teoretičarima zavere”.

"I zato svim besposlenim teroretičarima zavere još jednom da ponovim. Ova zemlja, pod ovom vladom, nastaviće da razgovara i sa Rusima, Amerikancima, Kinezima, Arapima, Nemcima, Bugarima, pa ako treba i sa vanzemaljcima - o samo jednoj stvari. O radu", istakao je Vučić.

Premijer je zatim istakao da su članovi vlade dobili mandat kako bi bili mravi, pa potom i napisao šta misli o cvrčcima.

"Oni su, plašim se, otpevali, baš na tim poslednjim izborima. Neće više biti takve Srbije. Bez obzira na to koliko se trudili, ujedinjeni ideolozi, da je vrate, i bez obzira na svu pomoć koju imaju kroz proročko štampanje i emitovanje raznih katastrofa", rekao je Vučić.

Ova zemlja se, naglasio je premijer, ipak odlučila na nešto drugo, "za onaj scenario u kojem će mnogo više od 300.000 ljudi da radi".

"Ja bar radim na tome. Svakog dana. Nastaviću i neće me zaustaviti", poručio je premijer Vučić u autorskom tekstu za list "Blic".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.