Vučić: Apsolutno sam opredeljen za reforme

Izvor: RTS, 11.Jul.2014, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Apsolutno sam opredeljen za reforme

Apsolutno sam opredeljen i posvećen sprovođenju reformi u Srbiji, pre svega u cilju stvaranja povoljnije klime za poslovanje i privlačenje investicija, i verujem da će taj proces biti uspešan, poručio je premijer Aleksandar Vučić u intervjuu američkoj TV stanici Si-En-Bi-Si.

"Kakve god reforme pokušate da sporovedete na Balkanu, bez obzira da li je reč o Srbiji, Bosni ili Hrvatskoj, to je 'gore od pakla', ali ja sam apsolutno posvećen i opredeljen za to i verujem da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ćemo biti uspešni. Naš posao je da uradimo domaći zadatak u naredne tri-četiri godine, a onda će na članicama EU biti da odluče da li žele da prime Srbiju u članstvo ili ne", rekao je Aleksandar Vučić, prenosi Tanjug.

Upitan kako se hvata u koštac sa ekonomskom situacijom, koja nije najsvetlija, Vučić kaže da su reforme odlagane decenijama i da sada mora biti urađeno praktično sve kako bi se stvorilo bolje poslovno okruženje.

U tom kontekstu, premijer je najavio da će u narednim danima biti usvojeno više zakona: zakon o radu, o privatizaciju, o stečaju i planiranju i izgradnji.

"Naš najavžniji zadatak je da stvorimo bolje uslove za poslovne ljude, za privlačenje novih investicija. Na putu smo ka EU i moramo da izgradimo zaista atraktivno mesto za investitore iz inostranstva. I mi smo u stanju da to uradimo ", rekao je Vučić za američku TV stanicu.

Na konstataciju novinara da ima onih koji smatraju da postoji mogućnost da EU prođe ponovo kroz bankarsku krizu i na pitanje da li je onda možda bolje malo sačekati i videti koliko je EU zapravo "zdrava", Vučić odgovara da je filozofija Srbije i njegova lično sasvim suprotna:

"Nećemo čekati bilo kakvu podršku ili pomoć EU. Moramo da se uhvatimo u koštac sa teškim pitanjima. To je za nas veoma teško, jer se suočavamo sa jednim od najvećih fiskalnih deficita u Evropi, što znači da ćemo morati da preduzmemo mere za fiskalnu konsolidaciju što će biti teško za naše ljude", rekao je Vučić.

Ali, odlučni smo da uradimo, želimo da budemo deo EU kao zdrava zemlja, koja će moći da stvori bolju poslovnu klimu i ne očekujemo od drugih da reše sve naše probleme, dodao je premijer.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić: opredeljen sam za reforme

Izvor: RTV Pink, 11.Jul.2014

. . . Apsolutno sam opredeljen i posvećen sprovođenju reformi u Srbiji, pre svega u cilju stvaranja povoljnije klime za poslovanje i privlačenje investicija, i verujem da će taj proces biti uspešan, poručio je premijer Aleksandar Vučić u intervjuu američkoj TV stanici Si-En-Bi-Si.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.