Vrhovni vođa Irana: S. Arabija je američka krava muzara

Izvor: B92, 27.Maj.2017, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni vođa Irana: S. Arabija je američka krava muzara

Teheran -- Iranski vrhovni verski vođa, ajatolah Ali Hamnei izjavio je da je Saudijska Arabija "krava koju muzu SAD".

On je o rekao nekoliko dana pošto su vlasti u Rijadu potpisale niz unosnih trgovinskih sporazuma sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Hamnei je rekao da Saudijska Arabija deli svoje bogatstvo s "paganima i neprijateljima", prenela je iranska agencija Fars.

"Glupa saudijska vlada misli da novcem može da privuče prijateljstvo neprijatelja", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je on.

Vrhovni vođa Irana naveo je da je Saudijska Arabija "okrutna prema vernicima i dobra prema paganima".

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je tokom prošlonedeljne posete Rijadu sporazum o oružju sa saudijskim vlastima vredan 110 milijardi dolara.

Pretežno šiitski Iran i sunitska Saudijska Arabija imaju suprotne stavove o sukobima u Siriji, Jemenu i u drugim zemljama Bliskog istoka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vrhovni vođa Irana: Saudijska Arabija je "krava muzara" SAD

Izvor: N1 televizija, 27.Maj.2017

Iranski vrhovni verski vođa, ajatolah Ali Hamnei izjavio je da je Saudijska Arabija "krava koju muzu SAD"...On je to rekao nekoliko dana pošto su vlasti u Rijadu potpisale niz unosnih trgovinskih sporazuma sa američkim predsednikom Donaldom Trampom...Hamnei je rekao da Saudijska Arabija deli svoje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.