Volite tviks i kit ket? Napravite tviks-ket

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2015, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volite tviks i kit ket? Napravite tviks-ket

Svako od nas ima neku omiljenu čokoladicu koju voli više nego neke druge. Ali šta da radimo kada imate više od jedne omijene? Napravimo kombinaciju dva ukusa i eto savršenog rešenja. Ovo je recept za pravljenje domaće čokoladice koja kombinuje sastojke ppularnih tviksa i kit keta

Čokoladice nema ko ne voli, ali ponekad ono što nam se nudi u prodavicama ne može da zadovolji naše prohteve, zato vam nudimo ovaj recept...

Sastojci:

300 grama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << karamel bombona

dve kašike pavlake za kuvanje

15 kupovnih napolitanki

400 grama čokolade za kuvanje

Način pripreme:

U manju tepsiju (četvrtastu) stavite foliju i premažite je uljem. Karamel kockice stavite u činiju, pospite pavlakom za kuvanje i stavite u mikrotalasnu ili na ringlu, da se karamel rastopi, a potom sipajte u drugu posudu (kako je prikazano u videu).

Ostavite da se ohladi pet do deset minuta, pa poređajte preko toga napolitanke.

Stavite potom u frižider na jedan sat, dok karamel ne bude skroz čvrst, a potom izvadite slatkiš i nožem isecite štangle, koje ćete potom umočiti u istopljenu čokoladu.

Vaši kolači su gotovi kada se sasvim ohlade, za oko 30 minuta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.