Vojvođanski Škoti glasali za nezavisnost

Izvor: Vesti-online.com, 18.Sep.2014, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanski Škoti glasali za nezavisnost

Trojica Škota, koji već duže od pet godina žive na jednom salašu na Čeneju pored Novog Sada, simbolično su organizovali referendumsko glasanje, a većinu je dobila opcija koja se zalaže za nezavisnost Škotske.

Simbolično za nezavisnost (Foto: Ilustracija)

 

"Tri Škota: Beri Skot, Oliver Hagam i Sebastian Hagam priključili su se istorijskom događaju u njihovoj zemlji, i simbolično glasali. Iako odluka doneta na salašu nije bila jednoglasna, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << otišla je u korist nezavisnosti", javila je Radiotelevizija Vojvodine.

 

Sva trojica su kazali da zvanična odluka o referendumu o nezavisnosti Škotske neće dramatično uticati na njihov život i posao. Preko oca koji je radio na Balkanu, Oliver je u Srbiji više od 10 godina, a u Novom Sadu su ga, kako je kazao, zadržali festival Egzit, ljudi, i vreme.

 

On je 2008. godine na jednom čenejskom salašu pokrenuo kompaniju za proizvodnju škotskog sajdera od srpskih jabuka, zajedno sa Berijem i Sebastijanom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ovako su glasali Škoti u Vojvodini

Izvor: B92, 18.Sep.2014

Trojica Škota, koji već duže od pet godina žive na jednom salašu na Čeneju pored Novog Sada, simbolično su danas organizovali referendumsko glasanje...Većinu je dobila opcija koja se zalaže za nezavisnost Škotske..."Tri Škota: Beri Skot, Oliver Hagam i Sebastian Hagam priključili su se istorijskom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.