Vojska spasila još 25 djece i žena od Boko Harama

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2015, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska spasila još 25 djece i žena od Boko Harama

LAGOS - Nigerijska vojska izbavila je još 25 djece i žena od Boko Harama, tokom ofanzive koja je u toku na uporište tih ekstremista u šumama Sambisa na sjeveroistoku države.

Predstavnik vojske pukovnik Sani Usman je rekao da je u žestokim borbama jutros poginulo mnogo ekstremista, a da je poginuo i jedan Vladin vojnik. Prema njegovim riječima, ranjena su petorica vojnika, prenio je AP.

Talačka drama u Nigeriji, koja traje skoro godinu i po dana, počela je da se raspliće >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nakon što su nigerijske vojne vlasti oslobodile gotovo 700 od oko 2.000 otetih žena i djevojčica iz uporišta pokreta Boko Haram, a sada je 275 njih prebačeno u kamp gdje će biti podvrgnute savjetovanju i rehabilitaciji.

Nigerijske trupe su od utorka do četvrtka prošle nedjelje spasile više od 677 zarobljenih žena i djevojčica iz kampova ove ekstremističke grupe u šumi Sambisa na sjeveroistoku zemlje, a obećale su da će osloboditi i sve preostale zarobljenice.

U grupi od 275 žena i djevojčica oslobođenih prošle nedjelje, sve su istraumirane i neuhranjene, a prebačene su u kamp u Joli, saopštila je vojska, prenio je AFP.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.