Vojnici SAD silovali trudnu prostitutku?

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2014, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojnici SAD silovali trudnu prostitutku?

Dva američka vojnika optužena da su silovala i pretukla trudnu rumunsku prostitutku u Vićenci biće privedena pred lice pravde u Italiji, saopšteno je iz italijanskog Ministarstva pravde.

Jedan od uhapšenih vojnika osumnjičen je i za silovanje 17-godišnjakinje (Foto: Ilustracija)

 

Dvojica vojnika starih 21 i 22 godine, pripadnika padobranske jedinice čije je sedište u Vićenci, uhapšena su pre dva dana.

 

"Njima će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << suđeno u Italiji. To je konačna odluka", napisao je danas italijanski ministar spoljnih poslova Anreda Orlando na "Tviteru".

 

Italijanska policija, koja nije precizirala ime žrtve, navela je da su osumnjičeni optuženi da su oteli i silovali ovu ženu početkom jula. Oni su je potom pretukli, ukrali joj novčanik i ostavili u polju.

 

Jedan od optuženih vojnika je osumnjičen i za silovanje 17-godišnjakinje u novembru, saopštila je policija. Policija je uhapsila dvojicu vojnika pošto je silovana žena zapamtila registarski broj njihovog vozila.

 

"Dve velike američke vojne baze u kojima je stacioniran veliki broj Amerikanaca nalazi se u Vićenci", podsetio je gradonačelnik Akile Varijati.

 

On je za AFP rekao da oni žive u Italiji i moraju da poštuju italijanske zakone.

 

"Svi oni koji krše te zakone moraju da snose iste posledice kao i italijanski državljani", dodao je Varijati.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.