Vodostaji u porastu, korita mogu da prime talas

Izvor: B92, 10.Okt.2015, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vodostaji u porastu, korita mogu da prime talas"

Korita velikih reka, poput Drine i Ibra, su prazna i moći će da prihvate eventualni poplavni talas, izjavio je direktor "Srbijavoda" Goran Puzović.

Puzović je, gostujući na RTS-u, rekao da su moguća izlivanja gornjih tokova malih reka.

On je potvrdio da su vodostaji malih reka u Srbiji u porastu, ali da su ekipe poslate na teren i da su spremne za svaku intervenciju koja može da se dogodi tokom vikenda i u ponedeljak.

"Postupajući po upozorenjima koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo dobili juče od RHMZ, izdata je naredba da svi ljudi iz operativnog plana izađu na teren, pogledaju svoje deonice, stupe u kontakt sa predstavnicima lokalnih samouprava, Sektora za vanredne situacije", rekao je Puzović.

Direktor "Srbijavoda" apelovao je na građane da prate informacije i postupaju po naređenjima nadležnih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.