Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2016, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast pomjera raspravu o prodaji Ljubije?

BANJALUKA - Raspravom o Informaciji o provođenju Strategije saobraćaja na putevima RS od 2013. do 2022. u 2015. godini, posalnici NSRS nastavili su rad 12. redovne sjednice NSRS.

Opozicioni poslanici optužili su poslanike vladajućih stranaka da kako kažu "beskorisnim" diskusijama pokušavaju prolongirati da na dnevni red NSRS dođe tačka o prodaji 64,9 odsto Rudnika željezne rude Ljubija.

Naime, odmah nakon rasprave o Strategiji bezbjednosti sabraćaja na dnevni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << red NSRS trebalo bi da dođe tačka o prodaju rudnika u Prijedoru, međutim po hodnicima NSRS se priča da unutar vladajućih stranaka još uvijek nema saglasnosti o tome.

Protiv ove prodaje, mada ne zvanično, su poslanici DNS-a.

Milanko Mihajlica, poslanik SRS u NSRS rekao je da podaci iz informacije treba da zabrinu sve poslanike jer broj saobraćajnih nesreća i broj stradalih je zabrinjavajući.

"Neprilagođenja brzina, alkohol, tehnička neispravnost i starost vozila su ključni razlozi zbogg velikikog broja nesreća",. reako je Mihajilica dodajući da su uslovi na putevima loši i da insititucije na to mogu uticati.

Nakon ove tačke dnevnog reda, poslanici bi trebala da otvore raspravu o prodaji Rudnika željezne rude Ljubija iz Prijedora.

Poslanici su sinoć razmatrali Informaciju o realizaciji Osnova programa socijalnog zbrinjavanja radnika u prošloj godini.

U informaciji je navedeno da je Vlada Republike Srpske za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti, od 2004. do kraja 2015. godine , za socijalno zbrinjavanje 60.259 radnika iz 392 preduzeća u stečaju, obezbijedila 175 miliona maraka.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vlast pomjera raspravu o prodaji RŽR „Ljubija“

Izvor: Capital.ba, 26.Maj.2016

BANJALUKA – Raspravom o Informaciji o provođenju Strategije saobraćaja na putevima RS od 2013. do 2022. u 2015. godini, posalnici NSRS nastavili su rad 12. redovne sjednice NSRS, a opozicioni poslanici optužili su poslanike vladajućih stranaka da „beskorisnim“ diskusijama pokušavaju prolongirati...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.