Vladimir Božović: Za haos sa azilantima krivi su Dačić i Jočić

Izvor: Kurir, 24.Apr.2014, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Božović: Za haos sa azilantima krivi su Dačić i Jočić

On je naveo da je Zakon o azilu donet 2007. godine i da u prvih šest meseci do početka njegove primene 2008. ništa nije urađeno

BEOGRAD -  Dočekao.

Državni sekretar MUP Vladimir Božović juče je, ocenjujući da u tom ministarstvu vlada nerad i da nema odgovornosti za rešavanje problema azilanata, njihovog prijema i boravka u Srbiji, rekao da su za to odgovorna poslednja dva ministra unutrašnjih poslova.

Božović ih nije imenovao, a to su >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bili su Dragan Jočić i Ivica Dačić.

Božović je, govoreći na tribini „Azil u Srbiji - problemi i perspektive“, naveo da je Zakon o azilu donet 2007. godine i da u prvih šest meseci do početka njegove primene 2008. ništa nije urađeno, a da „taj koji je odgovoran, nažalost, zbog zdravstvenog stanja ne bi mogao da dođe da vam odgovara“.

Dodao je da je drugi koji je odgovoran sada na funkciji poslanika, premijera, ministra unutrašnjih poslova, komandanta Štaba za vanredne situacije i predsednika jedne stranke.

- To su ljudi koji apsolutno snose odgovornost za haos u ovoj oblasti - rekao je Božović.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.