Vlada usvojila izmene zakona o javnom beležništvu

Izvor: RTS, 30.Okt.2014, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila izmene zakona o javnom beležništvu

Vlada Srbije usvojila je predloge o izmenama i dopunama Zakona o prometu nepokretnosti, kao i o izmenama i dopunama zakona o javnom beležništvu.

Predloženim promenama se omogućava da se pored javno beležničkog zapisa, ugovori o prometu nepokretnosti mogu sačinjavati i u pismenom obliku, s tim da je neophodno da takvi ugovori prođu postupak solemnizacije javnog beležnika kako bi stekli svojstvo javne isprave, saopšteno je iz Vlade posle sednice.

Vlada Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je takođe donela odluku da u našu zemlju mogu da uđu bez viza i borave, najduže 90 dana, strani državljani koji poseduju važeću vizu ili regulisan boravak u državama Šengen zone, Velike Britanije i ostalih članica Evropske unije ili Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Tanjug.

Ova odluka će, kako se očekuje, doprineti, uvećanju obima stranih investicija i poboljšanja uslova i unapređivanja saradnje sa stranim partnerima u oblasti privrede, turizma, nauke, kulture,sporta i obrazovanja.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju međunarodne konvencije protiv regrutovanja, korišćenja, finansiranja i obuke plaćenika. Vlada je usvojila i Predlog zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

AKS: Ne znamo za izmene zakona

Izvor: B92, 30.Okt.2014

Advokatska komora Srbije (AKS) nije upoznata sa predlozima izmena zakona o prometu nepokretnosti i o javnom beležništvu koje je danas usvojila Vlada Srbije..."Ako je to predlog koji nam je ponuđen 23. oktobra, a o kojem smo se mi izjasnili i jednoglasno ga odbili 27. oktobra na sednici Upravnog odbora...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.