Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jul.2016, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Višemilionski grant za kanalizacionu mrežu u Bijeljini

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i otpravnica poslova Ambasade Kraljevine Holandije u BiH Loes Lammerts potpisali su danas Ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za izgradnju kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bijeljini.

Projekt je vrijedan 6.500.000 evra, a sredstva su osigurana kroz Program "Orio", koji finansira Vlada Holandije.

Bevanda je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izrazio zadovoljstvo zbog početka ovog projekta, te najavio  da bi radovi mogli početi uskoro. Kazao je da bi sistem i uređaj u funkciji trebali biti u julu 2019. godine.

- Kroz ovaj projekt biće unaprijeđen razvoj ekonomije, ali će znatno doprinijeti i zaštiti životne sredine - rekao je.

Područje Bijeljine muku muče sa kanalizacionom mrežom, a potpisnici smatraju da će ovaj, višemilionski projekt, riješiti problem u potpunosti.

Lammerts je takođe izrazila zadovoljstvo jer se radi o bitnim sektorima, očuvanju okoline i zaštiti voda.

Plan se sastoji od izgradnje i održavanja kanalizacione mreže i uređaja za prečišćavanje, u gradu i okolini.

Projektom izgradnje kanalizacionog sistema planirano je da se na kanalizacionu mrežu spoje svi objekti u urbanom dijelu grada.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.