Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2016, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 350 miliona računara koristi Windows 10 operativni sistem

Microsoft u najnovijem saopštenju navodi da trenutno bilježi 350 miliona uređaja koje pokreće Windows 10 operativni sistem, što je povećanje od nekih 50 miliona uređaja od početka maja, kada su posljednji put objavljene informacije o broju uređaja koje pokreće ovaj operativni sistem.

U periodu od osam nedjelja, zabilježen je porast broja Windows 10 baziranih uređaja od 16.7 odsto, što se poklapa i sa informacijama koje je objavila StatCounter firma koja je u obzir uzela samo PC računare.

Prošle godine Microsoft je postavio cilj od milijardu uređaja koje pokreće Windows 10 OS koji želi da ispuni do sredine 2018. godine.

(NN, zimo)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.