Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Avg.2014, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 100.000 migranata stiglo do Italije ove godine

Agencija UN za izbjeglice /UNHCR/ saopštila je danas da je više od 100.000 migranata, od kojih su više od polovine izbjeglice, došlo do Italije morem ove godine.

UNCHR je ponovio danas svoj apel evropskim zemljama da pruže alternativu migrantima za opasne prelaze preko Sredozemnog mora, koji dolaze često na trošnim ili starim ribarskim brodovima kojima upravljaju krijumčari.

Portparol UNHCR-a Barbara Molinari rekla je da se ljudima koji bježe od rata i progona "mora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << omogućiti drugi način da dođu u Evropu", prenosi AP.

Vjeruje se da je 1.500 migranata izgubilo život ili nestalo prelazeći Sredozemno more ove godine, od toga od juna 1.300.

Više od 1.900 migranata došlo je danas do Italije, čime se ukupan broj migranata koji je došao do ove zemlje za posljednjih godinu dana popeo na 100.475.

Prema podacima UNHCR-a, 29 odsto su državljani Eritreje, a 18 odsto su Sirijci, većinom izbjeglice.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Više od 100.000 emigranata stiglo ove godine u Italiju, udavilo se 1.500

Izvor: Press, 15.Avg.2014, 00:07

UNHCR je ponovio danas svoj apel evropskim zemljama da pruže imigrantima alternativu za opasne prelaze, koje obično prelaze na starim ribarskim brodovima kojima upravljaju krijumčari na Sredozemnom moru, preneo je AP...Procenjuje se da je 1.500 imigranata izgubilo život ili nestalo prelazeći Sredozemno...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.