Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2015, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilhelm: Važno je istražiti slučaj paljenja ambasada

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm izrazio je večeras nadu da će biti pronađeni odgovorni za paljenje ambasada 2008. godine i dodao da nemačka vlada i parlament smatraju da je veoma važno istražiti taj slučaj.

On je u izjavi za B92 istakao da nije dovoljno utvrditi odgovornost samo policajaca, već i onih koji donose odluke.

"Zaista želim da se zahvalim Ministarstvu unutrašnjih poslova i radnoj grupi koja je radila na tome, znam da su vršena neka salsušanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da su identifikovana neka lica...", rekao je Vilhelm.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da je istraga u vezi sa paljenjem ambasada 2008. godine završena i utvrđeno da nisu preduzete sve radnje koje su bile moguće.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je policija došla do podataka koje je predstavila tužilaštvu i da će, posle konsultacija sa tužilaštvom, biti podignute krivične prijave zbog činjenja ili nečinjenja.

"Uskoro očekujem epilog istrage i mogu da kažem da je istragom utvrđeno da nisu preduzete sve radnje koje su bile moguće i da će zbog toga određeni koraci biti preduzeti", rekao je Stefanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.