Izvor: Danas, 18.Dec.2014, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Beogradski džez festival ostvario dobit od tri miliona dinara

Trideseti Beogradski džez festival zaradio je skoro tri miliona dinara i taj novac biće uložen u organizaciju narednog, edukativne i promotivne džez programe, kao i u poboljšanje infrastrukture u Domu omladine gde se održava festival, izjavio je gradski menadžer i predsednik Odbora Beogradskog džez festivala Goran Vesić.

On je istakao da je u odnosu na 2013, ovogodišnja poseta festivalu premašila sva očekivanja i da su pomerene granice u organizaciji tog kulturnog događaja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << />
- Ove godine prodato je 4.600 ulaznica, dok je oko 13.000 posetilaca bilo prisutno na svim programima Beogradskog džez festivala, koji osim koncerata čine i izložbe, kreativne radionice i drugi programi - naveo je Vesić i posebno naglasio da je za ovogodišnji festival prodato 150 studentskih i učeničkih karata po ceni od 100 dinara i da će naredne godine biti povećan broj karata za tu kategoriju građana.

Kako je gradski menadžer objasnio, sa Beogradskog džez festivala izveštavalo je 35 stranih novinara, zbog čega može da se kaže da taj festival predstavlja „značajan umetnički događaj“.

- Naredni 31. Beogradski džez festival koji će biti organizovan 2015. godine, imaće veći budžet, a plan nam je da do marta naredne godine objavimo program kako bi ljubitelji džeza iz Srbije i sveta mogli na vreme da kupe komplete ulaznica za ceo program - rekao je Vesić.

Marko Stojanović, v.d. direktora Doma omladine Beograda, podsetio je da Džez festival kao manifestacija postoji već 43 godine.

- U jednom trenutku festival je doživeo pauzu dugu petnaestak godina, te je ove godine to bio tek 30. festival po redu. Zahvaljujući naporima Grada Beograda, Doma omladine i ljubitelja džeza, ovaj kulturni događaj je uspeo da ponovo zaživi. Posebno smo ponosni na veliki broj stranih novinara koji su ove godine bili na festivalu, kao i na mladu publiku koja obećava da će tradicija ovog festivala biti nastavljena i u budućnosti - istakao je Stojanović.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.