Verovali smo u čudo

Izvor: Blic, 01.Avg.2014, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verovali smo u čudo

Znali smo da je imao male šanse da preživi, ali nada se poslednja gasi i verovali smo u čudo. Sada više nema ničeg, neutešni su porodica i prijatelji Nikole Marinkovića. Skrhani bolom: Majka Divna i rođaci

Posle pogibije osmomesečnog Andrije, juče je preminuo i njegov stric Nikola (24) od posledica teških povreda u saobraćajnoj nesreći u Makedoniji. Niko od ukućana više nema snage za razgovor, do poslednjeg trenutka gajili su nadu da će Nikola prevazići krizu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << probuditi se iz kome.

Neutešna majka Divna istrošila je sve suze, ugasila se njena poslednja nada. Pokušavala je da ga dozove i probudi ga iz kome. Pričala mu je da je jak, dobar i poslušan, hrabrila da izdrži borbu za život.

Nikola Marinković posle operacije nije se probudio iz kome. U toku udesa bio je na mestu suvozača, u čiju stranu je udario „ford“

- „Bože, uzeo si nam Andriju, vrati mi Nikolu živog. Njega majka čeka“, neutešno je ponavljala Divna - pričaju komšije i prijatelji.

Nikola je bio student treće godine Pravnog fakulteta i voleo je da igra fudbal. Na svom nalogu na jednoj društvenoj mreži postavio je citat legendarnog fudbalera Brazila: „Kada kažem zbogom fudbalu, plakaću do neba. Kada umrem, ne sahranjujte me na groblju ili negde drugde. Napravite mi hram pored fudbalskog stadiona i sahranite me s loptom, jer lopta je moj život, Ronaldinjo 10“.

„Pazi nam malog anđela“

Od svog prijatelja i druga oprostili su se mnogi na društvenim mrežama: „Pre tog puta si svratio u perionicu, pričali smo i smejali se, a sada ne mogu da verujem. Bratiću moj, neka ti je večna slava i pazi malog anđela gore.“, „Nisam te dobro poznavala, bio si cimer mom bratu, ali i to malo što sam te znala, bilo je dovoljno da shvatim da si bio dobar drug, izuzetan mladić, jedna prava duša. Počivaj u miru.“

Preksinoć se na Fejsbuku oglasio i Rajko Radojković (21) iz Niša, osumnjičen da je izazvao udes.

- Sekunda je sve i promeni mnogo toga, za sekundu si priča, za sekundu si ubica! Žao mi je! - napisao je na svom nalogu Rajković nakon čega je ugasio profil.

Stravična nesreća i dalje je udarna vest u makedonskim medijima, koji optužuju Hitnu pomoć da nije na vreme stigla na mesto udesa. Lekari su konstatovali da je beba preminula od krvarenja u mozgu, a postupanje ekipe Hitne pomoći iz Velesa proverava i posebna komisija koju je imenovao Todorov.

Podsećamo da se udes dogodio pre pet dana, kada se „ford“ kojim je upravljao Radojković sudario sa „škodom“ porodice Marinković. Beba i Nikola Marinković su preminuli, a još šest osoba je povređeno.

Povezane vesti: Vozač "forda" se pokajao na "Fejsbuku": "Za sekundu si priča, za sekundu si ubica" BEZNAĐE Otac poginule bebe ostao i bez brata Molim se da mi se sin probudi iz kome UDES U MAKEDONIJI Hitna stigla posle pola sata, bebu nije ni prevezla?! Majka i stric stradale bebe se bore za život STRAVIČAN PRIZOR Beba iz Srbije poginula u Makedoniji

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.